Ziarul de Duminică

Hristos răstignit a doua oară

Hristos răstignit a doua oară

Autor: Ziarul de Duminica

05.01.2011, 16:02 38

În anii 1910, Éliás Klimowicz, un ţăran din Bielorusia, porneşteîn pelerinaj spre a-l întâlni pe "Preotul Minunat", pentru ca,împreună cu acesta, prin rugăciuni, să salveze sătenii de un tâlharrenumit. În acest răstimp, tâlharul moare, iar evenimentul einterpretat de ţărani ca fiind un miracol. Şi cum, în acelevremuri, în zonă circulau mai multe "Maici" şi "Sfinţi Botezători",Éliás va fi declarat şi el sfânt, sub numele de Profetul Ilia.Încetul cu încetul se răspândeşte vestea că Ilia ar fi însuşi IisusHristos, venit a doua oară pe Pământ, motiv pentru care câţivasăteni decid să-i dea "o mână de ajutor" şi pornesc la crucificareaProfetului, ca să se mântuiască împreună cu El.
Teatrul "Tamási Áron" din Sf. Gheorghe aduce în scenă aceastăfabuloasă poveste vineri, 7 ianuarie, ora 19.00, spectacolul"Profetul Ilia" fiind montat de regizorul László Bocsárdi şi titratîn limba română.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO