Ziarul de Duminică

„Ilegitim” a câştigat Marele Premiu la „L’Europe autour de l’Europe”/ de Ziarul de duminică

„Ilegitim” a câştigat Marele Premiu la...

Autor: Ziarul de Duminica

21.04.2016, 23:58 38

Lungmetrajul „Ilegitim” a câştigat Marele Premiu, „Prix Sauvage”, la cea de-a XI-a ediţie a Festivalului „L’Europe autour de l’Europe” de la Paris.

În cadrul galei a mai fost acordată o Menţiune Specială actriţei Alina Grigore, pentru rolul principal pe care-l joacă în pelicula regizată de Adrian Sitaru.

Producţia, care a avut premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, va rula pe marile ecrane din Franţa din 8 iunie.

În plus, „Ilegitim” îşi continuă traseul festivalier şi va avea premiera, la sfârşitul  acestei săptămâni, în Portugalia. Filmul va rula pe 24 aprilie în cadrul prestigiosului eveniment cinematografic – IndieLisboa.

„Ilegitim”, unul dintre cele mai provocatoare filme româneşti din ultimii ani, spune  povestea a doi fraţi (Alina Grigore şi Robi Urs) şi a iubirii lor ilegitime. 

Prezent în secţiunea Forum a celei de-a 66 ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, lungmetrajul „Ilegitim” a câştigat Premiul C.I.C.A.E – „Confédération Internationale des Cinémas d’Art et d’Essai” (Confederaţia Internaţională a Cinematografelor de Artă).

Din distribuţie fac parte Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Alina Grigore dar şi actori neprofesionişti din cadrul şcolii de actorie InLight – Robi Urs, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu, Mihaela Perianu.

Scenariul a fost scris de Adrian Sitaru şi Alina Grigore, imaginea poartă semnătura lui Adrian Silişteanu şi Alexandru Lorian Timoşca, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu şi Theo Lichtenberger în timp ce de sunet s-au ocupat Ioan Filip şi Dan-Ştefan Rucăreanu, producător Anamaria Antoci.

„Ilegitim” este o producţie Domestic Film, în coproducţie cu Film Produkcja Polonia şi Damned Films Franţa, cu sprijinul Altex şi HBO România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO