Ziarul de Duminică

Incubatorul de condeie la a V-a ediţie/ de Ziarul de duminică

Incubatorul de condeie la a V-a ediţie/ de Ziarul de...

Autor: Ziarul de Duminica

12.12.2014, 00:06 58

A cincea ediţie a concursului literar de debut pentru amatori „Incubatorul de condeie”, organizat de AdLittera, s-a desfăşurat în mediul online în perioada din 13 octombrie până astăzi, la 13 decembrie urmând a fi premiate cele mai creative, originale şi inovative texte.

Juriul a fost compus din scriitori cu experienţă, dar şi din „condeiele” care s-au făcut remarcate la ediţiile anterioare ale concursului. Creaţiile premiate vor fi publicate în Antologia IDC în ediţie hard-copy şi în format digital.

În paralel cu desfăşurarea concursului, scriitorii amatori înscrişi în concurs au putut participa în fiecare sâmbătă, gratuit, în perioada 25 octombrie - 22 noiembrie a.c., la Bucureşti, la o serie de ateliere de creaţie literară, coordoonate de poetul Dan Mihuţ. De asemenea, au fost organizate şi concursuri de creaţie literară pe reţeaua de socializare Facebook pentru câştigarea unui loc la aceste atelierele creative.

Concursul „Incubatorul de condeie” se desfăşoară anual, în perioada octombrie - decembrie, sub egida proiectului AdLittera. Competiţia la nivel naţional este deschisă tuturor scriitorilor care nu au debutat încă, amatori ale căror lucrări nu au mai fost publicate în volume proprii sau în culegeri, cei interesaţi putând să-şi înscrie manuscrisele într-o competiţie 100% privată.

 

Prin concursul literar naţional „IDC”, organizatorul îşi propune:
– creşterea interesului pentru cultură în rândul tinerilor;
– realizarea unui centru cultural de propulsare a noilor talente;
– lansarea valorilor literare în circuit naţional;
– redobândirea valorilor în cultură şi artă;
– educarea tinerilor prin lectură;
– crearea unui spaţiu alternativ, nonconformist, actual, mult mai apropiat de gustul tinerilor, care să aducă beneficii spirituale pe termen lung, chiar dacă rezultatele nu vor fi imediat perceptibile.

 

ştigătorii ediţiei aniversare a concursului „Incubatorul de condeie” (5 ani IDC) sunt următorii:

Secţiunea poezie: Iulia Modiga, Costel Onofraş, Andreea Solomon , Marius Gabriel Ciobanu, George Ştefan Niţă, Cristina Alexandrescu.

Secţiunea proză scurtă: Constantin Năstase, Cristina Cozmovici, Cristina Frîncu, Simona Liutiev, Florin Spătaru, Ramona Daiana Micu, Aniela Ceauşescu, Ionuţ Nicuşor Manea, Alice Bancu, Crina Voinaghi, Elena Bălălău.

 

Câştigătorii vor primi Diploma şi Antologia IDC 2014 şi vor fi recompensaţi cu cărţi.

Poetul Dan Mihuţ, lectorul Atelierelor IDC de la această ediţie, va înmâna unui participant de la cursurile de creative writing un Caiet de atelier oferit prin generozitatea partenerului Alchemy.

Festivitatea va avea loc sîmbătă, 13 Decembrie, la orele 19:00, laLibrăria Humanitas Kreţulescu  din Bucureşti

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO