Ziarul de Duminică

Introspectiv la Litera/ de Ziarul de duminică

Introspectiv la Litera/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

25.02.2016, 23:53 66

Noul imprint al Grup Media Litera, Introspectiv, se lansează în această săptămână, aducându-le cititorilor cărţi-reper din domeniile spiritualităţii, psihologiei şi dezvoltării personale.

Evoluţia începe de la cunoaşterea de sine. Prin lectură pornim într-o călătorie spre interior, pentru ca apoi să găsim starea de împăcare şi echilibrul. Volumele publicate sub imprintul Introspectiv oferă fiecărui cititor răgazul necesar pentru a-şi răspunde la cele mai profunde întrebări legate de propria persoană, precum şi la cele privitoare la lume. Cele 24 de titluri care vor apărea în anul 2016 oferă o perspectivă unică asupra unor subiecte ce frământă deopotrivă individul şi societatea în care trăim.

Primul volum, Jocul vieţii şi cum să-l jucăm de Florence Scovel Shinn, s-a lansat luni, 22 februarie, la toate chioşcurile de ziare, împreună cu ziarul Adevărul, la un preţ special: 12,99 lei. Florence Scovel Shinn a fost o susţinătoare de marcă a puterii gândurilor, pledând pentru teoria conform căreia viaţa e un joc şi, pentru a-l juca bine, trebuie să înţelegi legile universale care îl guvernează. Îşi învaţă elevii şi cititorii cum să dobândească sănătate, prosperitate şi fericire „stăpânind jocul“. Împărtăşind poveşti reale de viaţă, ea a demonstrat cum atitudinile şi afirmaţiile pozitive te pot face învingător în viaţă – capabil să controlezi condiţionările vieţii şi să aduci abundenţa în viaţa ta prin cunoaşterea legii spirituale.

Între primele apariţii ale noului imprint Introspectiv se numără o serie de cinci cărţi de excepţie Cum să iubeşti, Cum să te relaxezi, Cum să mergi, Cum să mănânci, Cum să stai – scrise de Thich Nhat Hanh, unul dintre cei mai cunoscuţi şi respectaţi maeştri Zen din lumea contemporană, poet şi activist pentru pace şi drepturile omului, nominalizat de către Martin Luther King la Premiul Nobel pentru Pace. Este autorul a peste 100 de cărţi care abordează tematici precum meditaţia, conceptul de mindfullness sau budismul, volume care s-au vândut în peste 3 milioane de exemplare doar în Statele Unite ale Americii. Ca o formă de recunoaştere a impactului spiritual pe care îl are asupra umanităţii, este supranumit „celălalt Dalai Lama”.

 

Alte apariţii importante:

Mindware: Tools for smart thinking de Richard Nisbet, unul dintre cei mai influenţi psihologi ai timpurilor noastre, câştigător al Premiului pentru Contribuţie Ştiinţifică Distinsă acordat de Asociaţia Americană de Psihologie.

The Tell-Tale Brain: A neuroscientist Quest for What Makes Us Human de V.S. Ramachandran, reputatul specialist în neuroştiinţe capabil să explice într-un mod simplu funcţionarea complicată a creierului şi să exploreze natura conştiinţei umane pornind de la disfuncţiile creierului.

Personal intelligence: The Power of Personality de John D. Mayer, o personalitate în lumea psihologilor, co-dezvoltator al celui mai popular model de inteligenţă emoţională.

– The Open Road de Pico Iyer, unul dintre cei mai îndrăgiţi scriitori şi prieten al lui Dalai Lama. În această lungă perioadă el a ajuns să îl cunoască pe Dalai Lama mai bine decât oricine altcineva, reuşind în cartea sa să explice activitatea şi ideile liderului spiritual despre politică, ştiinţă, tehnologie şi religie.

Do No Harm de Henry Marsh, carte câştigătoare a Premiului PEN Ackerley, nominalizată la mai multe premii literare internaţionale şi considerată cea mai bună carte a anului de publicaţiile Financial Times şi Economist.

– 15 things you should give up de Luminiţa Saviuc, al cărei articol cu acelaşi nume de pe blogul personal a făcut înconjurul lumii şi a fost preluat de Huffington Post, acumulând peste 1,5 milioane de vizualizări şi 1,2 milioane de share-uri pe Facebook. Românca este un „sculptor al sufletelor”, după cum a numit-o Huffington Post.

 

„Într-o lume tot mai tehnologizată, timpul pe care reuşim să îl acordăm reflecţiei este din ce în ce mai limitat. Introspectiv invită cititorul la o călătorie printre cele mai relevante cărţi din domeniile spiritualităţii, psihologiei şi dezvoltării personale, în scopul descoperirii de sine.”, explică Doru Someşan, coordonator editorial Introspectiv.

„Ceea ce este cu adevărat «de făcut» urgent şi în mod constant este o întoarcere către sine, cu un scop foarte clar şi, deşi poate părea paradoxal că este definit astfel, cu un scop foarte pragmatic: re-conectarea la ceea ce ne caracterizează ca membri ai rasei umane, re-descoperirea valorilor autentice. Nu vorbim despre cititul doar de dragul cititului – ci despre ceea ce ne impregnează comportamentul, în urma acestor lecturi: adică despre o anumită calitate pe care o vor căpăta acţiunile noastre în lumea 3D, în urma unor astfel de lecturi”, consideră Ana Maria Ştefănescu, trainer, terapeut transpersonal şi dream teacher la Centrul de Training şi Terapii Transpersonale „Drumul spre Centru”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO