Ziarul de Duminică

Ioana Ginghină la Festivalul Brave Kids din Polonia/ de Ziarul de duminică

Ioana Ginghină la Festivalul Brave Kids din Polonia/ de...

Autor: Ziarul de Duminica

23.06.2016, 23:46 38

Actriţa Ioana Ginghină, împreună cu 6 copii, va reprezenta România la Festivalul Brave Kids din Varşovia, Polonia.

Festivalul care se va desfăşura în perioada 17 iunie - 17 iulie este dedicat copiilor din mediile devaforizate şi are ca scop promovarea schimburilor culturale, înţelegerea diversităţii culturale, dar şi dialogurile interculturale. Curajoşii artişti de la Fundaţia Principesa Margareta a României care au vârste cuprinse între 11 şi 13 ani (Alexandra, Ana, Dacian, Daniela şi Valentina) sunt pasionaţi de pictură, de dans, literatură şi acum şi de actorie. Echipa de artişti a fost completată de Ruxandra, fiica Ioanei Ginghină şi mezina Festivalului Brave Kids.
Actriţa şi echipa ei de mici artişti vor participa timp de o lună la diverse ateliere de creaţie. De la ateliere de dans, muzică, actorie, circ, teatru de păpuşi până la seminarii dedicate dezvoltării personalităţii prin artă, micuţii se vor implica activ şi vor crea, coordonaţi de Ioana Ginghină, o piesă de teatru. Spectacolul este inspirat din folclorul românesc şi promovează tradiţiile autohtone. Frumoasele costume tradiţionale ale micilor actori au fost special create pentru acest festival de designerul Izabela Mandoiu.

România, prin echipa Ioanei Ginghină, va participa la acest proiect de schimburi interculturale alături de alte grupuri artistice de copii din Polonia, Slovacia, Georgia, Spania, Cipru, Italia. 
Festivalul Brave Kids face parte din proiectele organizate la Varşovia, Capitală Culturală Europeană în 2016.
Actriţa Ioana Ginghina prin compania sa dedicată artelor spectacolelor pentru copii, MiniartShow by Ioana Ginghină, nu este la primul proiect dedicat copiilor şi tradiţiilor populare româneşti. Tradiţii, basme şi eroi este un proiect de succes care revalorifică fondul cultural românesc şi, în ceea ce priveşte artele spectacolului, prin punerea în scenă a basmelor şi poveştilor noastre autentice, dar şi a tradiţiilor, obiceiurilor şi produselor culturale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO