Ziarul de Duminică

Joyce Lexicography în Times Literary Supplement/ de Ziarul de duminică

Joyce Lexicography în Times Literary Supplement/ de...

Autor: Ziarul de Duminica

28.11.2014, 00:19 36

Universitatea din Bucureşti a pătruns în revista exclusivistă The Times Literary Supplement, alături de marile universităţi şi edituri britanice. The Times Literary Supplement este un jurnal de literatură comprehensiv, ce acoperă atât publicaţiile cele mai importante dintr-o gamă largă de subiecte, cât şi evenimente contemporane de teatru, operă, expoziţii şi film.

Publicată la editura online a Universităţii din Bucureşti Contemporary Literature Press, seria de peste 101 volume Joyce Lexicography de George Sandulescu şi Lidia Vianu a fost anunţată în numărul 5797 al revistei The Times Literary Supplement. Depăşind 26.000 de pagini, această serie lexicografică este un proiect de cercetare Joyce care reprezintă cea mai mare bază de date în materie de Finnegans Wake în acest moment.

Contemporary Literature Press este un proiect comun al Universităţii din Bucureşti, The British Council, Institutul Cultural Român şi Ambasada Irlandei. Editura publică proză, teatru, poezie şi critică literară în limbile română şi engleză, în original cât şi în traducere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO