Ziarul de Duminică

Mari maeştri ai picturii româneşti/ de Mirela Mincu

Lucrare de Gheorghe Petraşcu

Galerie foto

Autor: Mirela Mincu

03.03.2016, 23:39 119

Sâmbătă, 5 martie, ora 12:00, la Casa de licitaţii Goldart din Intr. I. L. Caragiale, nr 1, are loc licitaţia 162, cu strigare. Pe simeze sunt reunite personalitaţi marcante ale artei romaneşti din ultimul secol. Imaginea diversităţii stilistice şi modernitatea viziunii exprimată în fiecare dintre lucrările propuse, oferă preţiozitatea unei colecţii atent selectate.

Natura statică este un gen bine reprezentat, de la viziunea descriptivă a lui Leon Viorescu, la geometrismul lui Alexandru Mohy, ajungând la rafinamentul alburilor colorate ale „Naturii statice cu flori şi carte” de Alexandru Ciucurencu.  

Personajul, în compoziţii ample sau surprins în singurătatea tihnită a lecturii, apare în lucrări semnate de nume importante ale picturii moderne ca Ipolit Strâmbu şi Theodor Pallady.

Sintetismul viziunii artistice atinge apogeul în lucrarea semnată de Ion Ţuculescu, adevărată operă de sinteză a marelui artist.

Poezia peisajului surprinsă de Gheorghe Petraşcu încununează fericit această admirabilă colecţie a celor mai reprezentativi pictori români.

Nelipsită în licitaţiile Goldart, este prezentă şi o interesantă selecţie de artă decorativă precum şi lucrări aparţinând unor nume ale artei contemporane, ce sperăm că vor ajunge la notorietatea meritată.

Operele de artă mai pot fi vizionate şi astăzi, vineri, 4 martie, între orele 10.00 - 19.00, la sediul Goldart.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO