Ziarul de Duminică

Memorii de supravieţuitoare/ de Ziarul de duminică

Memorii de supravieţuitoare/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

15.09.2016, 23:54 117

Farida Khalaf & Andrea C. Hoffmann

Povestea Faridei. Fata care a învins ISIS

Editura RAO

Povestea Faridei reprezintă primele memorii ale unei supravieţuitoare a terorii ISIS.  Toţi bărbaţii au fost omorâţi. Toate femeile au devenit sclave, dar Farida a reuşit să evadeze. În august 2014, Farida, o adolescentă obişnuită, încerca să se bucure de vacanţa de vară. Fata locuia într-o regiune muntoasă din nordul Irakului, iar ce a urmat este de neimaginat. Satul ei a căzut pradă unui atac pus la cale de ISIS. Acestui atac i-au căzut victime toţi bărbaţii, inclusiv tatăl şi unul dintre fraţii Faridei, iar femeile au fost luate ostatice şi supuse unor chinuri atroce, de la bătăi şi violuri până la vânzare în piaţa publică asemenea unor vite. După şapte tentative eşuate de a se sinucide, Farida va profita, împreună cu alte cinci tinere, de o ocazie favorabilă şi va fugi în deşertul libian. Farida a dovedit un curaj incredibil într-o situaţie care părea fără ieşire şi s-a hotărât să facă publică povestea ei de viaţă. Ne aflăm în prezenţa memoriilor impresionante ale unei tinere femei, care arată ce înseamnă cu adevărat lupta pentru supravieţuire a unor oameni nevinovaţi, prinşi în vârtejul răzbunării inexplicabile a membrilor ISIS.

 

Andrea C. Hoffmann, coautoarea cărţii, este unul dintre jurnaliştii specializaţi în problemele din Orientul Mijlociu şi situaţia femeilor din ţările musulmane. În ultimii 15 ani, Hoffmann a scris numeroase reportaje despre situaţia politică din zonă, iar materialele ei despre Iran au fost premiate de nenumărate ori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO