Ziarul de Duminică

Memorii la Catedra de Engleză din Bucureşti/ de Lidia Vianu

Memorii la Catedra de Engleză din Bucureşti/ de Lidia...

Autor: Lidia Vianu

24.03.2016, 23:46 41

Contemporary Literature Press, sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din Bucureşti, The British Council, Institutul Cultural Român  şi  Ambasada Irlandei, anunţă publicarea volumului Ronald Mackay – A Scotsman Abroad:

A Book of Memoirs 1967-1969. Spicuiri din istoria Catedrei de Engleză a Universităţii Bucureşti. Editat de C. George Sandulescu and Lidia Vianu.

Începând de prin anii '60, Catedra de Engleză a avut două tipuri de profesori: profesori care erau de naţionalitate română şi profesori care erau trimişi din Anglia, pe baza unui acord cultural de schimb al cadrelor didactice, iniţiat la sfârşitul anilor '50. 

Vă punem acum la dispoziţie una dintre cărţile de amintiri, scrisă de Ronald Mackay, un profesor scoţian care a predat fonetica la Universitatea Bucureşti spre sfârşitul anilor '60. Descrierile sunt pitoreşti, iar autorul dă dovadă de mare talent. Sunt admirabile câteva protrete, al celebrei profesoare Ana Cartianu, al decanului Ion Preda.
Vă recomandăm cu căldură să citiţi această carte, care o să vă trezească multe amintiri. Perioda în care s-a aflat el în România a reprezentat începutul celor mai negri ani ai ocupaţiei comuniste. 

C. George Sandulescu and Lidia Vianu – Ronald Mackay: A Scotsman Abroad, s-a lansat oficial la data de vineri 18 martie 2016, iar volumul poate fi consultat şi descărcat la adresa de internet: 

http://editura.mttlc.ro/ronald-mackay-scotsman-abroad.html

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO