Ziarul de Duminică

Nautilus/ de Ziarul de duminică

Nautilus/ de Ziarul de duminică

GALERIE FOTO

Autor: Ziarul de Duminica

12.10.2012, 00:06 136

De douăzeci de ani, Editura Nemira propune cititorilor, în colecţia Nautilus, toate numele mari ale literaturii Science-Fiction & Fantasy, răsplătite cu cele mai reputate premii literare ale genului. Colecţia Nautilus este cel mai celebru brand din science-fictionul românesc. Dacă n-aţi auzit de Nemira - Nautilus, înseamnă că n-aţi auzit de cele mai mari nume ale SF-ului mondial, precum Isaac Asimov sau Frank Herbert. Sau de George R.R. Martin, de Philip K. Dick sau de Orson Scott Card, de antologiile Gardner Dozois şi de mulţi alţi autori publicaţi în cele peste 350 de titluri ale colecţiei, care împreună constituie esenţa SF-ului mondial. Mai mult, editura a lansat în urmă cu doi ani şi Revista Nautilus, o publicaţie lunară online de science fiction şi fantasy, care apare la sfârşitul fiecărei luni. Iată ultime apariţii sau reeditări în colecţia Nautilus.

Frank Herbert - Dune. Este cea mai cunoscută serie a SF-ului din lume şi a revenit anul acesta la Nemira într-o ediţie de excepţie. Editura Nemira a publicat până în acest moment primele trei volume din Saga lui Frank Herbert, Dune, Copiii Dunei şi Mântuitorul Dunei, urmând ca până la sfârşitul anului să le publice şi pe celelalte trei, Împăratul-zeu al Dunei, Ereticii Dunei şi Canonicatul Dunei, toate în ediţie copertată şi într-o prezentare cu totul specială. Iubitorii seriei Dune de Frank Herbert îşi vor putea îmbogăţi anul acesta biblioteca personală cu ediţia copertată a binecunoscutelor cărţi SF. Seria Dune face posibilă cea mai puternică experienţă pentru orice cititor adevărat de SF, astfel că Nemira reediteaza Dune atât pentru cei care vor să-şi întregească colecţiile, cât şi pentru cei care vor să descopere acum ce înseamnă o poveste SF de excepţie.

Sir Arthur C. Clarke - Sfârşitul copilăriei. Traducere din limba engleză de Cristiana Vişan. "La mai bine de o jumatate de secol de la aparitie, Sfârsitul copilariei ramâne unul dintre cele mai bune si mai îndraznete romane SF din toate timpurile."- SF Reviews.O poveste incredibilă, în care Pământul este cucerit de "overlorzi", personaje amabile care impun noi reguli şi desemnează un om pentru menţinerea comunicării dintre cele două rase. Totul pentru că rasa umană se apropie de sfârşitul copilăriei sale. Romanul a fost adaptat de mai multe ori pentru radio şi a fost ecranizat. Maestrul prin excelenţă al SF-ului, inventator şi vizionar britanic, binecunoscut pentru seria de romane SF Odiseea spaţială, este nelipsit din portofoliul editurii Nemira din acest an. Pe lângă seria Odiseea spaţială şi Ultima teoremă, se adaugă la seria de autor o carte mult aşteptată, Sfârşitul copilăriei, iar în curând, Rendez-vous cu Rama, o culme a SF-ului în cea mai pură formă. Scriere fundamentală în istoria literaturii SF, romanul Rendez-vous cu Rama a primit premiile Hugo, Nebula, precum şi alte distincţii importante. Premii şi distinctii SF pentru opera lui Sir Arthur C. Clarke: SFWA Grand Master, trei premii Hugo şi Nebula, câte un premiu Campbell Memorial, Locus, British SF, International Fantasy, Jupiter, Geffen.

Philip K. Dick - Furnica electronică. Unul dintre cei mai importanţi scriitori SF din toate timpurile, este un vizionar cu o forţă inegalabilă de stăpânire a cuvintelor şi de redescoperire a realităţii. Philip K. Dick călăuzeşte mintea cititorilor săi către alte dimensiuni ale realităţii, către societăţi ale viitorului, către previziuni şi realităţi alternative, totul cu o forţă şi un control ieşite din comun. Nu întâmpător, Philip K. Dick a fost numit "geniul blestemat al Americii", ale cărui scrieri provoacă fiori de groază, o frică paranoică, sentimentul că realitatea şi-a ieşit din matcă. Jucătorii de pe Titan, Timpul dezarticulat, Ubik şi Furnica electrică au apărut deja în seria de autor Philip K. Dick de la Nemira, iar în curând, de acelaşi autor, vor apărea: Substanţa M, Omul din castelul înalt, Cele trei stigmate ale lui Palmer, Eldritch şi Visează androizii oi electrice?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO