Ziarul de Duminică

Noutăţi şi reeditări Bogdan Hrib/ de Ziarul de duminică

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Ziarul de Duminica

24.03.2016, 23:53 32

Bogdan Hrib s-a născut in 1966, la Bucuresti. Deşi a absolvit Facultatea de Constructii Civile, nu a lucrat niciodată ca inginer. Fotograf şi jurnalist, a publicat reportaje, interviuri şi recenzii de carte, iar în 1993 a fondat Editura Tritonic. A fost consilier editorial la Crime Scene şi la Publicaţiile Flacăra. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, al Asociaţiei Profesioniştilor în Relaţii Publice şi cadru didactic asociat la Facultatea de Management din cadrul SNSPA.

De asemenea, este coordonator de proiect pentru Mystery & Thriller Festival.

A publicat mai multe romane, pe câteva şi le-a reeditat spre sfârşitul anului trecut. Când a adăugat şi o carte nouă de povestiri. Toate au apărut la editura Tritonic.

 

Vânătoare de asfinţituri pe Strada 42. Povestiri

Sunt cinci povestiri, una dintre ele dă numele cărţii. Cea care dă numele volumului este inedită, celelalte patru au mai apărut în urmă cu trei ani în volumul „3+1”. „Dacă nu aţi citit precedentul volum şi dacă vreţi să   aflaţi ce-a mai făcut între timp Stelian Munteanu – spune autorul –, vă  invit să-l răsfoiţi pe acesta. Poate vă convinge să-l cumpăraţi.”

L-am cumpărat. Stelian Munteanu este eroul preferat al lui Bogdan Hrib, apare în mai multe dintre cărţile sale poliţiste. De pildă, în ...

 

Filiera grecească

Ediţia a patra. Ca să ajungi la ediţia a patra poate însemna că precedentele trei s-au epuizat. Indiferent cât de mic va fi fost tirajul fiecăreia, tot este o performanţă. Răutacioşii care ar spune că la propria editură îţi poţi tipări câte ediţii vrei din propria carte n-au decât să-şi facă şi ei o editură şi să vadă dacă economia de piaţa le permite să se lăfăie în tiraje.  Eroul, jurnalist independent, editor de carte şi purtător de cuvânt al Poliţiei Române, mai apare în „Blestemul manuscrisului”, „Somalia, Mon Amour”, „Ucideţi generalul”, „3+1” şi „Vânătoare de asfinţituri”. În cartea de faţă, o crimă întrerupe o vacanţă în Grecia. Ca să nu  spulberăm suspansul, nu spunem mai mult. Ci doar că s-a scris destul despre ea. De pildă:  „Dacă această carte este aroma exactă a noir-ului  balcanic, să sperăm că mai sunt multe de venit.” – Quentin Bates, autor Chilled in to the Bone

 

Ultima fotografie

Ediţia a doua (prima a apărut la Careta românească). Nu e un roman poliţist şi nu are nicio legătură cu eroul despre care am discutat mai sus.

Ce faci atunci când implinesti 50 de ani, nu mai ai nimic de pierdut şi nu mai crezi în nimic? O călătorie lungă pe o navă de croazieră, înconjurat de lux şi de necunoscuti, poate fi o soluţie? Alexandru Zaharia, fost fotoreporter si fost proprietar de agentie de publicitate, crede că da. Crede că se poate pierde printre cei 2.000 de pasageri, că îşi poate căuta salvarea în anonimat şi în singurătate... Greşeşte. Diana lucrează pe vas şi i-a fost colegă în clasa a doua primară. Năvăleşte în viaţa lui cu toate amintirile ei, cu toate înfrângerile şi cu toate frustrările. Cei doi încearcă să scape de amintirile neplacute. Dar amintirile lor sunt puternice, sunt dureroase şi pot fi fatale. Zi după zi, poveştile celor doi nu duc spre o iubire salvatoare, ci doar spre o nouă exacerbare a lipsei de motivaţie, de speranţă... Alex Zaharia are o listă cu 50 de cuvinte; 50 ca cei 50 de ani pe care îi va împlini curând. Fiecare dintre aceste cuvinte ascunde o poveste. A lui sau a ei. 50 de poveşti în 50 de capitole. Nici apariţia tinerei Caja, nici căpitanul, nici oceanul sau porturile Africii nu pot amâna inevitabilul şi nu pot schimba destinele lor. O carte despre o iubire imposibilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO