Ziarul de Duminică

O premieră mondială: „Scaunele” se joacă la Fabrica de Scaune/ de Claudiu Groza

O premieră mondială: „Scaunele” se joacă la Fabrica de Scaune/ de Claudiu Groza

Autor: Ziarul de Duminica

09.12.2010, 23:29 111

Teatrul Independent "Sala Mică" dinCluj, în parteneriat cu Compania Antares România, a prezentatpremiera spectacolului "Scaunele" de Eugene Ionesco, joi, 9decembrie 2010, la sediul Fabricii de Scaune Antares dinCluj-Napoca. A doua reprezentaţie are loc pe 10 decembrie, tot dela ora 19.00. Montarea îi aparţine regizoarei Mihaela Panainte, iarscenografia este semnată de Carmencita Brojboiu. Din distribuţiefac parte actorii Emoke Kato şi Lorand Farkas de la Teatrul Maghiardin Cluj, David Ion Sabău şi alţi 15 colegi ai acestuia, muncitoriai fabricii. "Scaunele" se joacă în cadrul FestivaluluiInternaţional de Teatru "Interferenţe" de laCluj.

"Proiectul s-a născut în urma unei sponsorizări pe care AntaresRomânia şi directorul firmei, Laczko Csaba, au făcut-o pentruutilarea Teatrului Sala Mică. Ideea mi-a venit venind aici, laFabrica de Scaune. M-am bucurat că Csaba a acceptat parteneriatul,pentru că nu sunt prea mulţi oameni de afaceri care să rezoneze laastfel de propuneri", a declarat Mihaela Panainte la conferinţa depresă de prezentare a premierei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO