Ziarul de Duminică

O rază de soare în viaţă lor/ de Ziarul de duminică

O rază de soare în viaţă lor/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

25.08.2016, 23:45 73

Asociaţia Făuritori, cu sprijinul Kaufland România, derulează începând cu luna august 2016 programul „O rază de soare în viaţă lor”. De acest program de  dezvoltare emoţională prin metodă art-terapiei vor beneficia 1.000 de copii provenind din medii sociale defavorizate din Capitală. Faza-pilot a acestui program se desfăşoară în perioada august-septembrie 2016 şi cuprinde peste 60 de copii cu vârste între 7 şi 11 ani aflaţi în grijă Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi

Protecţia Copilului Sector 2 şi are drept obiectiv sprijinirea acestora în înţelegerea rolului pozitiv şi negativ al emoţiilor în viaţă de zi cu zi.

Programul cuprinde opt module, fiecare cu durata de două ore, participanţii fiind repartizaţi în grupe de 8 - 12 copii. Activitatea fiecărui modul este coordonată de un psihoterapeut ajutat de voluntari. „Modelarea timpurie, autocunoaşterea,  gestionarea emoţiilor negative (precum furia, mania, agresivitatea) şi folosirea emoţiilor pozitive (optimismul, încrederea, respectul) pentru afirmare şi relaţionare non-violenţă este o baza sigură pentru adulţi resposabili şi fericiţi. Pentru că nu toţi copii pot avea la timp sprijinul economic sau de altă natură al familiei, programul se adresează explicit copiilor proveniţi din familii cu dificultăţi socio-economice”, a declarat coordonatoarea de specialitate a proiectului, drd Psiholog Elvira Alexandrescu.

Prin programul propus, Asociaţia Făuritori oferă complementar un sprijin copiilor defavorizaţi, familiilor acestora şi instituţiilor care îi îngrijesc.

Din cele opt module propuse, primele două sunt centrate pe identificarea de către copii a emoţiilor, conştientizarea locului şi rolului acestora în viaţă fiecăruia. Următoarele cinci module sunt dedicate exersării exprimării emoţiilor în diferite maniere artistice (desen, modelaj, acuarelă, bricolaj, povestiri), sub îndrumarea profesionistă a echipei de psihoterapeuţi. Modulul final va constă într-o recapitulare, evaluare a modulelor anterior parcurse şi valorizarea produselor activităţii copiilor în cadrul atelierelor. Aceste activităţi au loc în spaţiile în care copiii îşi desfăşoară în mod curent activitatea, şi anume sălile Complexului de servicii socio-educative pentru elevi „Sfânta Maria” şi ale Complexului pentru activităţi recreative şi educaţie „Sfântul Pantelimon”, pentru asigurarea unui cadru cât mai confortabil şi familiar participanţilor, evitarea desincronizărilor de timp, pentru transparenţă şi accesul adulţilor care îi îngrijesc.

Proiectul se va finaliza cu un eveniment ce va avea loc la sfârşitul lunii septembrie în sala festivă a Complexului „Sfântul Pantelimon”, cu participarea reprezentanţilor Primăriei Sectorului 2.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO