Ziarul de Duminică

O supă pentru fiecare zi/ de Ziarul de duminică

O supă pentru fiecare zi/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

26.05.2016, 23:43 109

Kate McMillan

Supe şi creme

365 de reţete pentru fiecare zi din an

Editura Litera

Fotografii de Erin Kunkel. Traducere din limba engleză de Corina Hădăreanu. Kate Mc Millan este chef şi proprietara companiei de catering cu acelaşi nume. A fost organizatoarea de evenimente pentru revsitele „Vogue” şi „Glamour”. Wrin Kunkel este fotografă specializată în gastronomie şi lifestyle, câştigătoare a  numeroase premii.

Aceasta colecţie incitantă de 365 de reţete oferă câte o supă pentru fiecare zi a anului. Din ianuarie până în decembrie veţi găsi câte o idee pentru fiecare zi şi o supă de sezon, care va satisface orice dorinţă şi se va potrivi în orice ocazie.

„Caldă, rece, limpede, cu bucăţi de legume şi de carne, cremă, mai zemoasă –  supele pot fi de o mulţime de tipuri, întotdeauna delicioase. Considerate de mulţi drept cea mai indicată mâncare pentru a ne ajuta să ne simţim mai bine, supele sunt bine-venite la masă în fiecare lună a anului, marcând anotimpurile şi ocaziile speciale cu arome deosebite.

Cartea de faţă vă încurajează să gătiţi câte o supă în fiecare zi a anului. Ghidaţi-vă după ceea ce este proaspăt, pe ingredientele de sezon sparanghel şi mazăre primăvara, porumb, ardei şi roşii vara, crucifere şi verdeţuri toamna şi rădăcinoase iarna.

Versatile, flexibile şi uşor de adaptat, supele sunt soluţii inteligente în bucătărie. Unele sunt perfecte pentru mesele obişnuite din timpul săptămânii, în timp ce altele oferă o modalitate elegantă de a începe un dineu. Este simplu să faci o supă mai sofisticată: adăugaţi consistenţă, aromă sau o tentă festivă cu garnituri simple, cum ar fi un topping de crutoane cu usturoi, o dâră de pesto, ulei de măsline, smântână ori verdeţuri proaspete tocate. Supele sunt uşor de personalizat şi de adaptat la gustul personal, fie prin folosirea altor ingrediente, fie prin renunţarea la smântână sau la o mirodenie pe care nu o aveţi la îndemână, sau schimbând textura supei prin prepararea sub formă de cremă sau lăsând-o cu bucăţi de legume ori de carne. Multe supe pot fi preparate dinainte şi reîncălzite chiar înainte de servire, în timp ce altele pot fi preparate în cantităţi mari şi congelate pentru mese rapide în serile când nu aveţi timp pentru gătit.

Reţetele din această carte, 365 în total, sunt organizate după lunile calendaristice şi au menirea să vă stimuleze ideile în fiecare zi a anului. Puteţi folosi paginile de calendar de la începutul fiecărui capitol ca un ghid pentru experimenţele proprii în pregătirea supelor sau puteţi să vă luaţi libertatea de a răsfoi reţetele după plac, ştiind că veţi găsi întotdeauna un preparat care să vă inspire, indiferent de anotimp. De asemenea, zecile de fotografii color vă vor călăuzi şi ispiti pe tot parcursul cărţii.

Numeroasele reţete delicioase, fotografiile elocvente şi sfaturile zilnice de înţelepciune culinară vă vor satisface pofta de supă, indiferent de ziua din calendar.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO