Ziarul de Duminică

Oblio la Ţăndărică/ de Ziarul de duminică

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Ziarul de Duminica

03.03.2016, 23:45 48

Teatrul Ţăndărică a avut ieri, 3 martie, premiera spectacolului „Eu, Oblio”, regizat de Nona Ciobanu, o poveste fascinantă devenită celebră pentru multe generaţii de copii. Inspirat din povestea lui Harry Nilsson (THE POINT!) şi având inserate versuri de Gellu Naum şi Ana Blandiana, spectacolul „Eu, Oblio” abordează teme care vorbesc despre  autocunoaştere, scopul fiind acela de a-i ajuta pe cei mici să înţeleagă că în viaţă e bine să ai un rost.

Apelând la o scenografie spectaculoasă, la animaţii video, la o muzică inspirată şi la mult umor, Nona Ciobanu şi scenograful Peter Kosir au realizat un spectacol inedit care prezintă o nouă versiune a lui Oblio şi a lumii lui.
În distribuţie îi regăsim pe: Liliana Gavrilescu, Gabriel Apostol, Ioan Brancu, Florin Mititelu, Cristina Ţane.

Nona Ciobanu, absolventă a Academiei de Teatru şi Film Bucureşti, Secţia Regie de Teatru, la clasa profesorilor Dan Micu şi Silviu Purcărete, este o personalitate culturală complexă apreciată atât la nivel naţional cât şi internaţional. Are numeroare specializări în scenografie, light design, video şi management cultural; este fondator şi director artistic al Fundaţiei Culturale Toaca, împreună cu actorul şi scenograful Iulian Bălţătescu.
Şi-a pus semnătura pe zeci de spectacole de teatru pentru adulţi dar şi pentru copii, realizate în ţară dar şi în străinătate, a colaborat cu instituţii culturale din Slovenia, SUA, Mexic, Slovacia, Marea Britanie, Irlanda, Germania etc. 
Spectacolele regizate de Nona Ciobanu s-au jucat pe scene ale festivalurilor importante din Romania dar şi din afară, proiectele sale fiind recompensate cu numeroase premii. A susţinut multiple ateliere de teatru în Slovenia, SUA, Mexic, Irlanda, Marea Britanie, România, Germania, Olanda, Malta.

 

Fotografii din spectacol, realizate de Andrei Gândac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO