Ziarul de Duminică

PanDa/ de Ziarul de duminică

galerie foto

galerie foto

Autor: Ziarul de Duminica

15.07.2016, 00:02 34

Editura Pandora M a luat fiinţă în anul 1995, cu un portofoliu care conţinea literatură clasică şi contemporană, dar şi publicistică şi eseuri. Imaginea Editurii Pandora M a fost iniţial legată, pe de-o parte, de publicarea marilor autori rebeli de la începutul secolului XX (Antonin Artaud, Henri Michaux, Jean Genet), pe de altă parte, de descoperirea noilor voci ale literaturii contemporane (Sylvie Germain, Annie Ernaux, Yann Apperry). În scurt timp, cea mai cunoscută colecţie a editurii a devenit Funky Fiction, în cadrul căreia opere ale unor autori precum Frédéric Beigbeder, Jay McInerney, Hitomi Kanehara, Niall Griffiths, Helen Walsh şi Richard Milward promovau imaginea individului contemporan.

După ce a lansat o seamă de colecţii foarte căutate, Literary Fiction (o colecţie care îşi propune să reunească vocile cele mai noi şi mai puternice din literatura mondială şi să aducă cititorilor români lecturi de înaltă clasă), Reality Shock (o colecţie de nonficţiune ce reuneşte memorii şi autobiografii care fac referire la evenimente deosebite), Cercul Poeţilor Apăruţi (poezie contemporană nonconformistă, autori români şi străini atipici, cărţi spectaculoase), Pandora M a ajuns şi la Colectia PanDa.

Este vorba de o selecţie de cărţi ilustrate, ficţiune şi nonficţiune pentru copii de la 2 la 12 ani, care le vor satisface atât curiozitatea, cât şi dorinţa de a cunoaşte lumea. Selecţia PanDA este diferită de celelalte colecţii de pe piaţa editorială românească prin aceea că fiecare titlu este combinaţia ideală de text şi ilustraţie, pentru că am avut grijă să căutăm cei mai talentaţi ilustratori şi cele mai frumoase texte.

Iată câteva dintre cărţile pentru copii extrem de gustate:

 

Judith KerrMog, pisica uitucă

 

Ilustraţii de Judith Kerr. Traducere din limba engleză de Domnica Drumea. Mog e o pisică îndrăgită de toată lumea, dar care pare să intre mereu în bucluc. Uită că are o uşiţă specială şi că tocmai a luat cina. Dar într-o seară zăpăceala ei pică la ţanc!

 
 

Top of Form

Judith KerrMog şi bebeluşul

 

Ilustraţii de Judith Kerr. Traducere din limba engleză de Domnica Drumea.
DescriereMog are o zi liniştită până când un bebeluş vine în vizită. „Mog adoră bebeluşii”, spune doamna Thomas, dar Mog nu e atât de sigură! Deşi Mog hotărăşte că nu-l place pe acest bebeluş, îi salvează viaţa şi primeşte o recompensă uriaşă.

 

David McKeeElmer şi prietenii lui

 

Traducere din limba engleză de Luminiţa Gavrilă.
Descoperiţi o nouă poveste despre identitate, curaj, iubire şi prietenie. Prietenii lui Elmer sunt de diferite culori – roz, galben, verde, albastru, mov, portocaliu, roşu şi negru. Dar numai Elmer are toate aceste culori!
Amuză-te colorând desenele cu Elmer şi, răspunzând la nişte întrebări simple, vei învăţa să numeri, dar nu numai atât.

 
 

David McKee– Elmer şi Rose


Traducere din limba engleză de Luminiţa Gavrilă. O carte adorată de cei mici, cu vârste între 2 şi 5 ani.
DescriereDescoperiţi o nouă poveste despre identitate, curaj, iubire şi prietenie.
Faceţi cunoştinţă cu Elmer – elefantul multicolor care încântă copiii din întreaga lume şi prietena lui, Rose.
„Încă o carte frumoasă a acestui apreciat autor şi ilustrator.” BOOKS FOR KEEPS

Eoin ColferFred. Prietenul imaginar

 

Ilustraţii de Oliver Jeffers. Traducere din limba engleză de Domnica Drumea.
O poveste neobişnuită, amuzantă şi cu totul irezistibilă de la o echipă imbatabilă, cu vânzări record. Ştiai că, dacă toate condiţiile sunt îndeplinite şi dacă adaugi puţină electricitate, magie sau noroc, un prieten imaginar poate să apară exact când ai nevoie de unul? Un prieten imaginar, cum ar fi... Fred. Fred este cel mai grozav prieten imaginar pe care ţi-l poţi dori, însă oricât s-ar strădui, de fiecare dată păţeşte la fel: prietenul lui îşi găseşte un prieten real în lumea reală, iar Fred începe să dispară puţin câte puţin, aşteptând ca altcineva să şi-l dorească din nou ca prieten imaginar... Până când, într-o bună zi, un băiat pe nume Sam îşi doreşte un prieten şi Fred îşi face apariţia! O vreme, totul e perfect. Dar ce se întâmplă atunci când Sam îşi găseşte un prieten real?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO