Ziarul de Duminică

Plante de leac/ de Ziarul de duminică

Plante de leac/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

17.10.2014, 00:07 35

Stephen Harrod Buhner

Antibiotice din plante

Alternative naturale pentru combaterea bacteriilor rezistente la medicamente

Editura Litera

Cuvânt-înainte de dr. James A. Duke. Traducere de Valentina Georgescu. Informaţiile din această carte constituie un ghid general şi nu trebuie să înlocuiască sfatul medicului. Consultaţi medicul specialist în orice problemă de sănătate şi cu privire la orice sindrom ce necesită un diagnostic sau tratament medical.

„Am ajuns la medicina naturistă la fel ca mulţi alţii – spune autorul: m-am îmbol­năvit, iar medicina modernă nu m-a putut ajuta. M-am simţit trădat. Am fost şocat, apoi furios. După care am început să mă gândesc la o mulţime de lucruri din alte perspective.

Provenind dintr-o familie de medici cu o puternică influenţă politică, am crescut cu credinţa că, după milenii, omul (şi medicina modernă) au învins boala. Am fost învăţat să cred că am ajuns cu toţii la momentul vieţii veşnice şi lipsite de boli. Am avut un şoc imens când realitatea m-a luat deoparte şi mi-a şoptit ceva la ureche. Acel secret murmurat era o infecţie auriculară rezistentă la anti­biotice. Medicul meu din acel moment a răsfoit zadarnic prin tot felul de broşuri cu reclame la produse farmaceutice, încercând un antibiotic după altul, degeaba. Ceea ce nici unul dintre noi doi nu ştia era că tot ceea ce făceam omora bacteriile bune din corpul meu, lăsând cale liberă tulpinii rezistente la antibiotice pentru a  se multi­plica nestingherită.

În cele din urmă am apelat la plante pentru tratament, când mi-a fost clar că medicamentele alopate nu mă puteau ajuta. Şi, aşa cum se întâmplă adesea, medicamentele naturiste au avut efect. Nu era prima oară când lumea plantelor vindeca ceva ce, pentru mine, reprezenta o boală dureroasă. Dar a fost picătura care m-a convins să abandonez metodele moderne şi să mă cufund totalmente în lumea plantelor. A reprezentat şi catalizatorul care mi-a trezit interesul pentru bolile epidemice şi pentru bacteriile rezistente la  antibiotice. În anii care s-au scurs de la acel dureros eveniment, am continuat să-mi aprofundez cunoştinţele şi interesul faţă de astfel de bacterii şi să scriu şi să vorbesc adesea despre ele. Mă fascinează. Ele stau şi la originea unei smerenii profunde.

Această carte explorează câteva dintre bacteriile rezistente la antibiotice şi câteva dintre cele mai puternice medicamente naturiste cu care să le tratăm. Cred că mulţi dintre noi vor avea nevoie în anii ce urmează să înţeleagă aceste două realităţi. Sper ca informaţiile ce urmează să vă fie de folos, aşa cum mi-au fost şi mie.”

În această carte, Stephen Buhner oferă dovezi concludente că medicamentele din plante, cu amestecul lor complex de compuşi antibiotici, sunt deosebit de eficiente împotriva bacteriilor rezistente la medicamente. Veţi afla cum plante cu efect antibiotic, cum ar fi aloe vera, usturoiul, echinaceea si extractul din seminţe de grepfrut reprezintă cea mai bună apărare împotriva bacteriilor precum Staphylococcus aureus, Escherichia coli şi Salmonella.

Prin utilizarea inteligenta a acestor plante, ne putem asigura că, în viitor, medicamentele pe baza de antibiotice vor fi utile când vom avea cu adevărat nevoie de ele.
Stephen Harrod Buhner este autorul a paisprezece cărţi. Ţine prelegeri de-a lungul Statelor Unite ale Americii despre medicina pe bază de plante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO