Ziarul de Duminică

Portalul Cultural al României/ de Ziarul de duminică

Portalul Cultural al României/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

11.12.2015, 00:07 306

Institutul Cultural Român (ICR) pregăteşte Portalul Cultural al României, un proiect care îşi propune să pună la dispoziţia publicului şi a editorilor o platformă online interactivă cuprinzătoare, care să centralizeze informaţiile despre apariţiile editoriale şi despre ofertele din zona culturală.

Iniţiativa dezvoltării acestei platforme a pornit de la constatarea unui decalaj între infrastructura informaţională şi evoluţiile petrecute în ultima decadă atât în industria editorială, cât şi în sfera artistică, informează site-ul icr.ro.

Portalul, deschis către toate zonele creative, va facilita accesul utilizatorilor la viaţa culturală din România, precum şi la aceea a comunităţilor româneşti din afara ţării.

Site-ul va include, alături de promovarea cărţilor şi evenimentelor culturale, un muzeu virtual al patrimoniului personal, cu fotografii şi documente, cu precădere al comunităţilor de români din străinătate. Un modul special, Symbio le va permite, de asemenea, utilizatorilor să contribuie cu date inedite, documente şi imagini legate de tematica volumelor şi a evenimentelor prezentate.

Un alt scop al portalului este formarea unui spaţiu virtual potrivit care să comercializeze producţia de carte, bilete la spectacole din ţară şi străinătate în care sunt implicaţi artişti români, să prezinte ofertele de turism cu scop cultural, precum şi să evidenţieze evenimentele organizate de ICR şi alte instituţii din România, în ţară şi străinatate.

În plus, se doreşte consolidarea ofertei de material didactic (manuale şcolare, caiete pretipărite, material paraşcolar) pe o singură platformă, crearea unei comunităţi a cadrelor didactice din România în care se pot discuta şi face propuneri de îmbunătăţire a materialelor didactice, promovarea diverselor iniţiative şi proiecte desfăşurate de aceştia.

Astfel, ICR lansează o consultare cu privire la acest proiect. Propunerile editorilor, distribuitorilor de carte şi ale altor actori din sfera culturii pe această temă sunt aşteptate pe adresa icr@ icr.ro, până pe 15 ianuarie 2016.

Premisele şi obiectivele proiectului sunt detaliate într-un document publicat pe site-ul icr.ro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO