Ziarul de Duminică

Premieră la noul teatru Elisabeta/ de Ziarul de duminică

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Ziarul de Duminica

17.10.2014, 00:09 50

Comedia bulevardieră „Încurcătură la nivel înalt”, de Ray Cooney, prima producţie a Teatrului Elisabeta din Bucureşti, va avea premiera pe 22 octombrie, de la ora 20.00. Spectacolul în regia lui Şerban Puiu reuneşte nume sonore ale teatrului românesc, precum Aurelian Temişan, Bogdan Stanoevici, Cristina Stamate, Monica Davidescu, Alexandra Velniciuc, Vasile Calofir, Lucian Ghimiş, Gabi Costinşi, Adrian Gheorghe, Anca Dinicu, Iulian Burciu, Georgeta Ciocârlan, Teodora Păcurar, Valeria Stoian.

Prima producţie a Teatrului Elisabeta, „Încurcătură la nivel înalt”, este o adaptare dupa piesa „Out of order” a dramaturgului englez Ray Cooney, pentru care a fost premiat de mai multe ori, printre care şi cu distincţia Laurence Olivier, premiu care recunoaşte excelenţa în teatrul profesionist britanic. Cooney este considerat unul dintre cei mai importanţi autori britanici de comedie, decorat în 2005 cu titlul de Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic. Acţiunea spectacolului se petrece într-un hotel londonez, unde ministrul Richard Willey îşi dă întâlnire cu secretara unui lider din opoziţie, deşi ar fi trebuit să asiste la o şedinţă parlamentară importantă. Situaţia acestora devine una destul de încurcată pentru că în camera de hotel se descoperă cadavrul unui bărbat. Fiindcă raportarea acestui incident ar scoate la lumină relaţia de adulter a celor doi, aceştia se hotărăsc să ascundă cadavrul găsit lângă fereastră. Planurile acestora sunt date peste cap de intervenţia directorului suspicios al hotelului, a chelnerului care ar face orice pentru un bacşiş sănătos, a soţilor furioşi, dar şi de secretarul neîndemânatic, de trezirea cadavrului şi de fereastra care produce dureri de cap la propriu.

Regia este semnata de Şerban Puiu, scenografia de Iuliana Gherghescu, iar traducerea piesei a fost realizată de Irina Margareta Nistor.

*

*     *

Teatrul Elisabeta, situat la etajul II al clădirii de pe Bulevardul Regina Elisabeta, Nr. 45, se numără printre noile locaţii semnate „Elisabeta”, funcţionând ca una dintre cele mai originale locaţii neconvenţionala ce găzduieşte noul teatru independent. Sala, cu o capacitate de 400 de locuri, dispune de o scenă şi un foaier de 66 mp. Interiorul încăpătător şi intim oferă un aer cosmopolitan clasic Micului Paris. Este un teatru privat, deschis în urmă cu aproape un an. Aici se joacă spectacole de mare succes cu câtiva dintre cei mai importanţi artişti români. Construit în stil eclectic, Teatrul Elisabeta este într-o clădire monument arhitectural, ce datează din anul 1912, fiind una dintre cele mai semnificative clădiri reprezentând stilul arhitectural al epocii. Clădirea Teatrului Elisabeta face parte din configuraţia clădirilor ridicate la standarde europene, monumente ce mărginesc de-o parte şi de alta Bulevardul Elisabeta. Ridicată de către arhitectul Rudolf Quich pe terenul baronului de origine vieneză Jules de Waldberg. De-a lungul timpului, clădirea a reprezentat sediul mai multor importante instituţii ale statului, cum ar fi Clubul Austro Ungar şi Micul Senat al României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO