Ziarul de Duminică

Preţuri mici cu mize mari la casele de licitaţii

Preţuri mici cu mize mari la casele de licitaţii

Autor: Ziarul de Duminica

23.09.2010, 15:37 31

Piaţa de artă supravieţuieşte cu vânzări de câteva procente dinmarfa scoasă la licitaţii (10-20%). O supravieţuire întreţinută îngeneral cu preţuri mici la strigare, în paralel cu cea maiimportantă miză a momentului: atragerea colecţionarilor pentruevitarea falimentului. Tablourile sunt scumpe: Iser, Ressu,Tonitza, Pallady, dar abia se ridică la peste 17.000 de euro.Recordurile care guvernează topurile sunt departe.
Partea interesantă este că o nouă casă de licitaţii se aruncă înluptă, Araart, care propune o licitaţie exclusivistă în felul ei,cu 74 de desene de Tonitza. Preţurile sunt rezonabile: 6.300 de leieste strigarea maximă pentru desenele pe hârtie şi câte 13.000 delei pentru fiecare dintre cele două proiecte de icoane. Mai sunt şidouă studii de autoportret, un laviu şi un creion, încărcate detuşe cu personalitate "dublă", am putea spune, desene oferite lapachet pentru 12.600 lei. Doar alegerea temei s-ar putea să nu seridice la provocarea unei lansări profitabile pentru nouaafacere.
Detalii privitoare la ofertele celorlalte case de licitaţii găsiţiîn Ziarul de Duminică devineri, 24 septembrie, la rubrica "Licitaţii de top".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO