Ziarul de Duminică

Prin jungla investiţiilor alternative/ de Ziarul de duminică

Prin jungla investiţiilor alternative/ de Ziarul de...

Autor: Ziarul de Duminica

02.06.2016, 23:52 137

Ben Stein, Phil DeMuth

Minighid de investiţii alternative

Culege recompense îndrăznind să fii diferit

Editura Publica

 

Traducere de Cristina Petrov

Minighid de investiţii alternative” face parte din seria Cărţi mici, profituri mari,  un proiect al editurii Publica susţinut de Erste Asset Management.

Ben Stein şi Phil DeMuth joacă rolul unor ghizi de încredere, care croiesc drumul prin jungla deasă a investiţiilor alternative. Cei doi identifică flora şi fauna acestui mediu şi vă învaţă ce „specii" puteţi consuma şi ce „specii" vă vor consuma pe voi dacă le veţi da cea mai mică şansă. Autorii explică într-un limbaj accesibil – şi nu în cine ştie ce dialect straniu – cum funcţionează fiecare produs şi fiecare clasă de produse şi cum pot fi folosite acestea cu riscuri minime şi câştiguri maxime.
Stein şi DeMuth vă pun la dispoziţie o serie de strategii de management pentru a putea profita de cele mai bune dintre cele mai bune produse alternative. Indiferent de bugetul de care dispuneţi, de nivelul de experienţă sau de nivelul de toleranţă la risc, veţi afla cum puteţi folosi investiţiile alternative – fie că este vorba de REITs, de fonduri future, hedge sau mutuale –, astfel încât să vă puneţi banii la adăpost de toate pericolele care pândesc în piaţă să ieşiţi învingători în orice climat economic.
 

„Ben Stein şi Phil DeMuth abordează domeniul investiţiilor dincolo de sfera acţiunilor şi a obligaţiunilor, cu stilul accesibil şi spiritul practic ce îi caracterizează. Cei doi autori propun investitorilor nefamiliarizaţi cu terminologia şi cu strategiile specifice acestei arii investiţionale o prezentare de ansamblu accesibilă, precum şi o serie de modalităţi de impact prin care pot exploata diversele oportunităţi care le ies în cale. Pentru orice persoană asaltată de publicitatea excesivă a acestui domeniu şi care, implicit, s-a întrebat la ce se referă acesta, minighidul de faţă este un prim pas, antrenant şi uşor de citit, pentru selectarea investiţiilor alternative potrivite.” – Geoff Considine, Doctor Ph.D., Quantext


„Dacă există două persoane capabile să adauge sare şi piper fondurilor de hedging,  acestea sunt Stein şi DeMuth. Cei doi au reuşit să scrie un ghid de investiţii alternative instructiv, accesibil şi plin de informaţii interesante. Ar trebui să citiţi această Kama Sutra a manualelor de investiţii nu doar pentru provocările pe care le abordează, ci şi pentru a învăţa cum puteţi evita hazardul investiţiilor nerentabile şi riscante.” – Andrew Lo, profesor şi director, MIT Laboratory for Financial Engineering

 

Ben Stein colaborează frecvent cu posturile de televiziune CBS, Fox News Network şi CNN, iar articolele sale pot fi citite cu regularitate în revistele Fortune, The American Spectator şi Newsmax. În 2009, a primit Premiul Malcolm Forbes pentru excelenţă în jurnalismul financiar. Este fiul unui renumit economist şi consilier guvernamental, Herbert Stein, şi, la rândul său, un economist celebru datorită propriilor reuşite. A absolvit Facultatea de Economie la Columbia University în 1966 şi a lucrat ca economist pentru Departamentul de Comerţ al Statelor Unite. În anii 1980, a fost unul dintre conducătorii mişcării împotriva fraudelor cu obligaţiuni speculative şi un critic fervent al directorilor de corporaţii care abuzau în tranzacţiile efectuate de poziţia pe care o ocupau. Ben Stein este cunoscut şi ca actor şi om de televiziune, în special din comedia Ferris Bueller's Day Off şi din emisiunea concurs Win Ben Stein's Money.

 
Phil DeMuth a absolvit Universitatea din California, Santa Barbara, în 1972, şi, ulterior, şi-a luat masterul în comunicaţii şi doctoratul în psihologie clinică. Atât în calitate de psiholog, cât şi de consultant investiţional, DeMuth a scris pentru Wall Street Journal, Barron's, Journal of Financial Planning, Human Behavior şi Psychology Today. A fost invitat în diverse emisiuni şi este coautor a opt cărţi alături de Ben Stein. În prezent, DeMuth conduce Conservative Wealth Management LLC din Los Angeles, o firmă de consultanţă investiţională pentru persoane cu disponibilităţi financiare ridicate, instituţii şi fundaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO