Ziarul de Duminică

Psihologie practică pentru părinţi/ de Ziarul de duminică

Psihologie practică pentru părinţi/ de Ziarul de...

Autor: Ziarul de Duminica

05.12.2013, 23:59 121

Părinţii au ce învăţa

Colecţia Psihologie practică pentru părinţi a Editurii Trei. Coordonată de Vasile Dem. Zamfirescu.  Zeci de titluri care de care mai interesante. Cele mai recente:

Dr. John Coleman - Adolescenţii şi sexul. Un ghid pentru părinţi. Cuvânt înainte de Anne Weyman, director general al Asociaţiei pentru Planning Familial, decorată cu Ordinul Imperiului Britanic
Traducere din engleză de Smaranda Nistor. Atunci când discuţi cu adulţii despre educaţia sexuală pe care au primit-o în copilărie şi adolescenţă, ei vor spune, în general, că a fost complet nepotrivită şi că şi ar dori ceva mai bun pentru copiii lor. Şi copiii îşi doresc un dialog cu părinţii lor. Toată lumea este conştientă de necesitatea de a discuta despre sex cu un adolescent. Adolescenţii şi sexul este o carte instrument care ne ajută să umplem un gol de comunicare. Cum să discutăm despre schimbările fizice şi psihice de la pubertate, locul de unde se pot aduna informaţii despre sexualitate, nevoia de intimitate, relaţiile adolescenţilor cu adulţii şi cu cei de aceeaşi vârstă, impactul sexualităţii adolescenţilor asupra vieţii de familie, precum şi comportamentul riscant, orientarea sexuală a tinerilor şi rolul părinţilor – toate aceste teme importante şi, uneori, stânjenitoare sunt abordate şi discutate concret, cartea oferind informaţii clare şi sfaturi practice părinţilor care vor să-şi sprijine copiii în dificilul proces al maturizării.
Dr. John Coleman este psiholog clinician. Timp de 14 ani a fost conferenţiar în cadrul Departamentului de Psihiatrie al Spitalului Regal din Londra. În 1989 a înfiinţat Fundaţia pentru Studiul Adolescenţei cu sediul la Brighton, o organizaţie independentă de cercetare şi formare profesională. Dr. Coleman a scris foarte multe cărţi şi articole pe tema adolescenţei şi a fost editorul revistei Journal of Adolescence. În anul 2001 a fost decorat cu Ordinul Imperiului Britanic pentru servicii aduse sistemului de justiţie juvenilă. Este membru fondator al Asociaţiei pentru Sănătatea Tinerilor.

Seamus Carey – Cum să te dezvolţi odată cu copiii tăi. 7 puncte de cotitură în viaţa unui părinte.

Traducere din engleză de Smaranda Nistor.  Tatăl vine seara obosit de la serviciu, dar, pentru că i-a promis fiicei că poate conta pe el la pregătirea pentru teze, se mobilizează şi este gata să o ajute. Însă fata nu şi-a organizat materia, nu are habar ce ar trebui să recapituleze şi, în general, nu pare prea interesată de studiu. Tatăl izbucneşte într-o criză de furie plină de reproşuri şi ameninţări, fata începe să plângă, iar bărbatul se simte copleşit de vinovăţie. Sună cunoscut?
Cele mai multe cărţi pentru părinţi se focalizează pe dezvoltarea copiilor. Totuşi, a fi un părinte bun şi a-ţi putea ajuta copiii presupune să te dezvolţi permanent, şi în mod sănătos, odată cu ei. Această carte îţi oferă o perspectivă asupra principalelor puncte de cotitură din viaţa ta de părinte, în contextul vieţii de familie. Poveştile ne vorbesc despre adevărata putere a părinţilor, apărarea intereselor copiilor, sentimentele de vinovăţie, viaţa individului şi comunitatea, forţa transformatoare a recunoştinţei, despre iertare şi credinţă.
Seamus Carey are studii filosofice şi economice. În prezent, este decanul Colegiului de Arte şi Ştiinţe al Universităţii Sacred Heart. De-a lungul carierei sale academice, a fost de asemenea şeful Departamentului de Filosofie al Colegiului Manhattan. Ţine conferinţe, publică articole şi apare în emisiuni de radio. Este autorul cărţilor The Faithful Parent: Discovering the Spirit of Purposeful Parenting şi The Whole Child: Restoring Wonder to the Art of Parenting.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO