Ziarul de Duminică

RECOMANDARI LA TEATRU / Cum m-am lasat

23.04.2009, 17:32 76

Pentru aceasta noua rubrica a "Ziarului de Duminica", asteptam contributia teatrelor interesate, din Bucuresti si din tara. Este vorba de prezentarea pe scurt a spectacolelor ce urmeaza sa se joace, cu informatii despre piesa, actori si regizori. Rugam teatrele sa ne trimita informatiile necesare la adresa stelianturlea@yahoo.com. In acest numar, spectacolul Teatrului Metropolis Cum m-am lasat.

Adaptarea – Anca Sigartau, dupa o idee de Hannes Stein. Regia – Bogdan Muntean. Cu Anca Sigartau si 1-Q Sapro. Premiera a avut loc la sfarsitul lunii martie.
"Totul a inceput cu o «intalnire»… (ca mai toate lucrurile importante ce ni se intampla in viata) – declara Anca SigartaU. M-am intalnit si m-am indragostit. Si apoi, el, Hannes Stein, nu m-a lasat in pace… Ma facea sa plang si sa zambesc in acelasi timp. Si fiind atat de indragostita de el, am considerat ca trebuie sa stie toata lumea. Asa s-a nascut acest spectacol… E greu sa pui pe hartie, in doar cateva cuvinte, o dragoste, dar, gandindu-ma la Stein, o sa va spun o poveste.
Am vazut odata un inel. Era un inel cu o piatra stravezie… un ciob de sticla gasit la mare in apa. De forma si marimea unei migdale, ma gandeam ce noroc pe bietul ciob sa-si castige dreptul de a fi tinut pe deget, acolo unde diamantele imparatesc de secole… Ce poveste, ce amintire ascundea acel ciob? Am fost curioasa si am vrut sa aflu misterul… Si l-am aflat: "bietul ciob de marimea migdalei» era un safir!... Un safir vechi neslefuit, rar si extrem de pretios ce-si avea locasul intr-o montura simpla de platina… Si ma gandesc la Stein, la dragostea mea si la acest spectacol: cati oameni, cate lucruri, cate ganduri, cate safire trec pe langa noi, iar noi nu putem sa ne inchipuim sau sa vedem mai mult decat un ciob de sticla?"
"Un spectacol in care intalnim pe scena doi artisti diferiti, Anca Sigartau si 1-Q Sapro, dar cu un mesaj comun, dovedindu-ne ca oricat de diferiti am fi si indiferent de modalitatea de exprimare, ARTA este un alt strigat, este o dorinta de a zgudui societatea din nepasarea cu care ne otraveste viata." (Bogdan Muntean)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO