Ziarul de Duminică

Revelion în culise/ de Ziarul de duminică

Concursul de debut în proză „Valentin Nicolau”

Autor: Ziarul de Duminica

03.12.2015, 23:47 54

Concursul de debut în proză „Valentin Nicolau”

Concursul de debut în proză „Valentin Nicolau” organizat de editura Nemira se află în plină desfăşurare (foto 1). Până acum editura a primit peste 30 de manuscrise, cu romane din toate genurile literare şi reaminteşte că termenul limită de trimitere a propunerilor este 15 decembrie 2015, la adresa de email manuscris@nemira.ro, cu subiectul „Pentru concursul de debut Valentin Nicolau 2015”.

Vor fi aleşi doi finalişti, dar decizia finală le aparţine cititorilor Nemira, care vor putea vota cele două romane pe blogul editurii Nemira, după titlu, rezumat şi 3 pagini la alegerea autorilor. Romanul câştigător va fi publicat la editura Nemira în primăvara lui 2016 şi va fi lansat în cadrul Salonului Internaţional de carte Bookfest.
Regulament concurs:

Pot trimite manuscrise doar autorii care nu mai au romane publicate, indiferent de vârstă şi indiferent dacă au mai publicat proze scurte sau fragmente de roman în antologii sau online.

Se acceptă manuscrise de ficţiune literară, ficţiune comercială, science-fiction şi fantasy, thriller, poliţist.

Juriul alege doi finalişti care vor fi anunţaţi pe 18 ianuarie 2016. Între 18 ianuarie şi 1 februarie, cititorii vor putea vota pe blogul editurii Nemira unul dintre cele două romane (sinopsis + 10 pagini).

Câştigătorul va fi anunţat pe 2 februarie.

Cerinţe de redactare a manuscrisului: documentul să fie trimis în format .doc, Times New Roman cu diacritice, font 12, spaţiere 1,5.

Dimensiune acceptată: minim 200.000 – maxim 700.000 de semne cu spaţii.

 
 

EUROPAfest Tour 2015- ultimele 3 concerte

După succesul înregistrat de EUROPAfest – jazz/ blues/ pop/ clasic, care a prezentat peste 300 de artişti din întreaga lume, derulat în Bucureşti şi Sibiu în perioada 14 - 23 mai 2015 şi EUROPAfest Summer Edition – Summer Music Academy Sinaia, derulat între 16 şi 29 iulie,  jmEvents continuă seria evenimentelor cu EUROPAfest Tour (foto 2). Astfel, în perioada 25 noiembrie - 10 decembrie 2015, jmEvents invită publicul la o serie de concerte de jazz şi muzică clasică cu laureaţii Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti şi Bucharest International Jazz Competition, unii dintre cei mai apreciaţi muzicieni din festival. Artişti din Elveţia, Rusia, Germania, Italia, Israel şi România vor transforma de fiecare dată o seară de iarnă obişnuită într-una de poveste.

foto 2

5 decembrie / Sinaia - St. Nicholas Concert / ora 19:00 / Sala King’s Valley – Hotel Mara

6 decembrie / Sinaia - St. Nicholas Concert / ora 12:00 / Biserica Catolică

8 decembrie / Bucureşti - Winter Classical Concert / ora 19:00 / Sala Enescu – Hotel Ibis Nord

Intrarea la concerte se face pe bază de invitaţii şi acces liber în funcţie de locurile disponibile.

Luigi Gageos, directorul EUROPAfest Tour declară „Proiectul este unul dintre evenimentele de marcă ale vieţii muzicale româneşti, scopul său fiind facilitarea accesului publicului larg şi sensibilizarea lui la valorile muzicale naţionale şi europene într-o manieră atractivă, accesibilă şi neconvenţională. Programul concertelor include lucrări apreciate de public, alese în spiritul sărbătorilor de iarnă.”

 

Capella Coronensis la Lisabona

Pentru a sărbători Ziua Naţională a României, Institutul Cultural Român a invitat în acest an la Lisabona ansamblul braşovean Capella Coronensis (foto 3), format în jurul reputatului muzician Markus Steffen Schlandt, titularul orgii din Biserica Neagră.

Concertul a avut loc pe data de 2 decembrie 2015 în nava romanică a Catedralei Patriarhale a Lisabonei (Sé Patriarcal de Lisboa, sediu al cardinalului primat al Portugaliei), loc cu o acustică impresionantă, scenă a marilor ceremonii religioase de Crăciun şi de Paşti, aflată la porţile Alfamei, centrul urban, cultural şi turistic al capitalei lusitane.

Capella Coronensis la Lisabona

Sé Patriarcal (Catedrala Lisabonei şi sediul diocezei romano catolice din Lisabona) este finalizată la numai 4 ani de la eliberarea Lisabonei de sub dominaţia arabă. Construcţie de tip bazilical romanic datând din 1151, Se Patriarcal de Lisboa beneficiază de una dintre cele mai apreciate orgi din Portugalia. Patriarhia Lisabonei, care administrează aşezământul, este, în prelungirea misiunii sale sacre, promotoarea a numeroase iniţiative culturale şi sociale cu caracter religios sau laic.

Steffen Markus Schlandt a absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj (prof. Ursula Philippi). Bursier DAAD (Institutul German pentru Relaţii Externe) la facultatea de muzică din Trossingen (prof. Christoph Bossert) apoi la Wurtzburg (dirijat coral şi orchestră). Corepetitor al societăţii „Bach” din Wurtzburg (2001-2004). A concertat în Germania, Franţa, Elveţia, Suedia, Italia, Croaţia, Ungaria şi România. Din 2004 este dirijorul corului „Bach” şi titularul orgii Bisericii Negre din Braşov. Profesor asociat la Facultatea de Muzică din Braşov. Participă la restaurarea mai multor orgi din patrimoniul transilvan (Braşov, Feldioara, Rupea, Hărman, Râşnov, Hălchiu etc.). Premiul fundaţiei „Siebenbürgisch-sächsische Stiftung” din München (2014) pentru lucrarea de doctorat „Muzica de orgă din Braşov şi Ţara Bârsei”.

Cristina Radu – soprană, este în prezent solistă a Operei din Braşov;

Ciprian Dancu – clarinet, este membru al Filarmonicii din Sibiu;

Roxana Curtgeafar – vioară, este membră a Filarmonicii din Braşov. 

Emin Curtgeafar – oboi, este membru al Filarmonicii din Braşov. 

(Gelu Savonea)

 
 

Un percuţionist la Cluj

Un percuţionist la Cluj

Joi 3 decembrie 2015, s-a desfăşurat la Casa de Cultură a Studenţilor Cluj / sala 32, Centrul Cultural Brazilian CASA DO BRASIL, o serată anunţată prin afişul alăturat (ale cărui fotografii au fost realizate de Flavio Bitelman & Sorin Saladie foto 4).

Invitat special: Fernando Klabin – traducător de literatură română în Brazilia, actor, diplomat, om de spirit, excelent cunoscător al limbii noastre. Serata a cuprins consideraţiuni despre relaţiile cultural româno-braziliene, atractive ilustraţiuni audio/video, o surpriză muzicală oferită de apreciatul percuţionist Mircea Ardeleanu, răspunsuri la întrebările spectatorilor etc. Actuala vizită a domnului Klabin în România e prilejuită de participarea sa, ca interpret al unui rol, la proximul film al regizorului Radu Jude (laureat al premiului Ursul de argint pentru cea mai bună regie, la Festivalul de cinema Berlin / 2015).(Virgil Mihaiu, director onorific, CASA DO BRASIL & Biblioteca de Studii Latino-Americane / Cluj, România)

 

Un revelion în teatru

Pe 31 decembrie, de la ora 19:00, actorii În Culise te invită să petreci o noapte pe care ţi-o vei aminti tot restul vieţii. Cu program de spectacol şi comedie românească, bucate alese şi licori delicioase, cea de-a cincea ediţie a Revelionului ca Altădată transformă mansarda din La Scena (Calea Călăraşilor nr. 55) într-un loc ideal pentru a sărbători trecerea dintre ani. Combinând clasicul cu neconvenţionalul, Revelionul ca Altădată #5 oferă o experienţă memorabilă şi te invită într-o incursiune în lumea actorilor, să simţi gustul petrecerilor care se întâmplă numai în culise. O noapte specială cu prieteni, spectacol de teatru şi comedie, completate cu muzică live, dans, mâncare şi băutură, care împing distracţia până în zori. Ca la orice eveniment care se respectă, maeştrii de ceremonii vor fi ajutaţi şi susţinuţi de o prezenţă feminină angelică – Teodora Roşu. Spectacolul comic va fi asigurat de actorii Alex Vlad, Bianca Mateescu, Graţiela Popa, Mihai Bădoi şi Ionuţ Gurgu, care vor reanima scenete celebre ale anilor ’80 şi momente amuzante pe care le trăim cu toţii în vieţile de zi cu zi. Mai mult, în pauzele de spectacol în care mai vorbim şi mai ciocnim, ne vor încânta cu muzică live artiştii Mihai Moşoi şi Vasile Pitonov.

Biletele se pot achiziţiona ulterior rezervării din Calea Călăraşilor nr. 55 (Teatrul În Culise din mansarda La Scena). Pentru informaţii şi rezervări 0735.026.762 sau teatru@inculise.ro. Până pe data de 15 Decembrie 2015 îţi poţi achiziţiona biletul la revelion pentru numai 300 lei. După 15 Decembrie biletul va costa 400 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO