Ziarul de Duminică

„Români, vă ordon...!”/ de Lucian Vasilescu

„Români, vă ordon...!”/ de Lucian Vasilescu

Autor: Lucian Vasilescu

26.12.2014, 00:12 233

Între un an care se încheie şi unul care stă să înceapă este un fel de No Man’s Land, un timp în care regulile şi constrângerile sunt abolite şi este permisă cultivarea speranţei. Anului care este pe ducă i se iartă toate neîmplinirile, iar cel care vine este împodobit cu beteală, globuri şi nădejdi colorate. De care nu se ştie ce se va alege. Totuşi, aşa cum râsul este sănătos, la fel de sănătoasă este şi speranţa – este un exerciţiu psihic şi mental necesar şi benefic.  

Să închidem, aşadar, capacul anului acesta şi să zburdăm printre zilele, săptămânile şi lunile anului viitor, ca pe o zăpadă neîncepută. E doar un joc, e doar o copilărie, dar şi aceasta, copilăria, face bine (mai ales atunci când o „practici” la maturitate). Frumos, curat, adevărat, bine – sunt cuvinte care, acum, îşi regăsesc înţelesul, îşi recapătă conţinutul. „Ordinul de zi” al acestor clipe ar trebui să fie „Români, vă ordon, redescoperiţi speranţa!”

Să fim sănătoşi şi să dea Dumnezeu să nu ni se (mai) veştejească visele.

LA MULŢI ANI!

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO