Ziarul de Duminică

Să construieşti viitorul/ de Ziarul de duminică

Să construieşti viitorul/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

17.03.2016, 23:51 34

Ashlee Vance

Elon Musk

Tesla SpaceX  şi misiunea construirii unui viitor fantastic

Editura Publica

Traducere din engleză de Vasile Decu.

Elon Reeve Musk (n. 28 iunie 1971, Pretoria, Africa de Sud) este un inginer, inventator, antreprenor, investitor şi programator canadiano-american. A co-fondat Zip2 împreună cu fratele său Kimbal Musk (1995), a înfiinţat X.com (1999) – companie precursor al PayPal, a înfiinţat SpaceX (2002) şi a co-fondat Tesla Motors (2003). Este designer-ul conceptului de mijloc de transport de mare viteză Hyperloop (Hiperbucla), pe ale cărui documente de design Musk le-a făcut publice în 2013. În prezent, este Director General şi Director Tehnic al SpaceX, DG şi Director Arhitect al Tesla Motors, şi Preşedintele CA al SolarCity. Aşadar o personaliatte foarte cunoscută şi un om de afaceri îndrăzneţ. Era firesc să se scrie cărţi despre el

Una dintre ele este cea de faţă. Autorul, Ashlee Vance, este jurnalist şi scrie pentru revista „Bloomberg Businessweek”. În trecut a colaborat şi cu publicaţiile „The New York Times” şi „The Economist”. Vance s-a  născut în Africa de Sud, a copilărit în Texas şi a studiat la Universitatea Pomona din California. Are peste un deceniu de experienţă jurnalistică, în special în industria tehnologică din San Francisco, şi este un istoric reputat al Silicon Valley.

 

În această investigaţie dinamică, jurnalistul Ashlee Vance ne oferă o incursiune fără precendent în viaţa şi cariera celui mai îndrăzneţ om de afaceri din Silicon Valley. Autorul a obţinut exclusivitatea publicării acestor informaţii de la Musk, de la familia şi prietenii săi.
În această carte, Vance prezintă în detaliu evoluţia lui Musk, de la copilăria dificilă din Africa de Sud până la escaladarea celui mai înalt vârf al lumii afacerilor. Vance a petrecut peste 50 de ore de conversaţii cu Musk şi a intervievat aproape 300 de oameni pentru a putea spune poveştile tumultuoase ale companiilor revoluţionare ale lui Musk şi pentru a-i face un portret complex omului care a transformat şi a inovat industria americană, făcându-şi în acelaşi timp şi numeroşi duşmani.
Într-o perioadă în care nenumărate companii sunt interesate mai degrabă să câştige bani şi mai puţin să-şi asume unele riscuri în dezvoltarea unor tehnologii radicale, Musk iese în evidenţă drept singurul om de afaceri cu suficient dinamism şi viziune pentru a ataca – şi revoluţiona – trei industrii diferite în acelaşi timp. Vance argumentează că succesul lui Musk readuce în prim-plan ambiţia şi spiritul de inovare care au făcut din America un lider economic şi intelectual. Elon Musk este o examinare strălucită şi de impact a semnificaţiilor pe care le are cariera lui Musk pentru industria tehnologică, care trece în prezent prin schimbări dramatice, şi ne oferă o viziune a ce ne poate aduce acest secol incredibil.
Pentru oricine este interesat de tehnologie, de antreprenoriat sau de istoria celor care au ajuns în vârf, noua carte a lui Ashlee Vance, Elon Musk: Tesla, SpaceX şi misiunea construirii unui viitor fantastic, este o fereastră grozavă şi unică în lumea poate celui mai important antreprenor al prezentului. Vance ne oferă un tablou impresionant al personalităţii unice a lui Musk, al energiei, hotărârii şi abilităţii sale de a reuşi în circumstanţe dure. Cartea este plină de anectode şi citate memorabile, care iluminează trăsăturile esenţiale ale lui Musk.
„O carte inteligentă, scrisă într-un stil vioi, dar foarte riguros. Ashlee  Vance construieşte un portret foarte bine calibrat al lui Musk, care ne ajută să-i cunoaştem atât prietenii, cât şi duşmanii. Este o lectură plină de plăcere. Vance ne descrie starea actuală a industriilor energiei verzi şi a lansărilor spaţiale, dar face şi pauze frecvente şi utile, oferindu-ne profiluri ale oamenilor remarcabili care au lucrat alături de Musk. Dar cel mai bun lucru pe care l-a reuşit Vance în această carte a fost să ne spună, bine şi clar, povestea lui Elon Musk.” – The New York Times.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO