Ziarul de Duminică

SIMFEST XIII/ de Ziarul de duminică

SIMFEST XIII/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

18.08.2016, 23:43 30

Ediţia  a XIII-a a Festivalului Internaţional al Televiziunilor şi Producătorilor Independenţi SIMFEST se va desfăşura la Târgu Mureş, în perioada 22 - 28 august. Au intrat în competiţie, pe lângă producţiile româneşti de televiziune, documentare sau eseuri cinematografice ale unor realizatori din Serbia, Olanda, Germania şi Nepal.

SIMFEST va fi şi anul acesta un adevărat complex cultural programând, pe lângă competiţie, expoziţii de fotografie şi artă plastică, proiecţii de filme artistice şi documentare, dezbateri, lansări de cărţi şi CD-uri muzicale, workshop-uri.

Şcoala de Vară pentru Jurnalişti, realizată în parteneriat cu Universitatea Petru Maior din Târgu Mureş şi cu Festivalul Internaţional de literatură Mystery & Thriller (International Mystery & Thriller Festival – IMTF) propune 4 zile de workshop-uri şi masterclass-uri susţinute de traineri valoroşi din România, Franţa şi Polonia, împreună cu cei mai reprezentativi scriitori de literatură poliţistă din România şi cu un invitat de marcă din Marea Britanie, Quentin Bates. IMTF se află la a şasea ediţie dar, în urma parteneriatului cu SIMFEST, este organizat pentru prima oară la Târgu Mureş.

Zilele cărţii şi muzicii SIMFEST aduc în Piaţa Teatrului din Târgu Mureş standuri de carte ale unor edituri din Bucureşti, Braşov, Craiova, Deva, Cluj, Târgu Mureş ş.a. Vor avea loc dezbateri şi lansări de carte, inclusiv ale unor autori români care trăiesc în Germania şi Statele Unite.

Câştigătorii ediţiei a XIII-a a Festivalului Internaţional al Televiziunilor şi Producătorilor Independenţi SIMFEST vor fi cunoscuţi sâmbătă, 27 august, când va avea loc Gala Laureaţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO