Ziarul de Duminică

Smart books economice/ de Ziarul de duminică

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Ziarul de Duminica

24.10.2014, 00:13 116

În urmă cu ceva mai mult de un an, Grupul Editorial Tritonic a lansat cu tam-tam o colecţie de cărţi de economie sub genericul Smart books pentru oameni de afaceri inteligenţi, o colecţie de cărţi proprii de administrare a afacerilor. Cu o abordare proaspătă, care îmbina rigorile cercetării academice cu nevoile concrete ale mediului de afaceri, colecţia Smart Books cuprinde titluri din sfera managementului, leadershipului, economiei şi finanţelor, redactate de cadre didactice titulare sau asociate ale Facultăţii de Management din SNSPA cu o bogată experienţă practică. Colecţia este coordonată de Florina Pînzaru, decan şi Alexandru Zbuchea, prodecan la Facultatea de Management a SNSPA (Facultatea de Management din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative este una dintre cele mai dinamice instituţii educaţionale din ţară. Misiunea sa este de a pregăti viitorii lideri din România, prin antrenarea lor în evenimente speciale, prin încurajarea implicării lor în proiecte din cele mai diverse, prin oferirea unor oportunităţi de a discuta şi învăţa de la cei mai buni profesionişti în domeniu).

Primul titlu din colecţia Smart Books a fost „Economia pe înţelesul tuturor”, semnat de lect. univ. dr. Lucian Anghel, cunoscut analist economic, CEO al BCR Pensii şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti – volum prezentat de „Ziarul de duminică” anul trecut. „Parcurgând într-o seară cele 10 poveşti despre noţiuni economice des întâlnite în ziare sau la radio şi TV, dar puţin înţelese în adevăratul sens, cititorul  - spunea autorul - sper să poată înţelege mai bine ce i se întâmplă în viaţa reală. Evoluţia unui anumit indicator economic abstract, la prima vedere fără importanţă, îi poate influenţa radical viaţa.”

Următoarele titluri ale colecţiei au fost: „Arta şi ştiinţa leadershipului”, volum coordonat de Mariana Nicolae şi „Felicitări! Ai fost promovat manager!” de Florina Pînzaru.

Ulterior, volumele publicate au fost multe, selectăm spre informarea cititorilor, în cele ce urmează, câteva care sugerează diversitatea temelor abordate.

 

Delia Dumitrescu – Nativi digitali / pregătiţi-vă!

Cartea prezintă generaţia „valului” digital, aducând în atenţie teme şi trenduri care vor domina spaţial, tehnologic şi cultural viitorul. Deşi ideea de a lansa o carte despre o temă profund „digitală”  ar putea părea anacronică, acest volum experimentează o nouă metodă de a scrie, cea a „sprintului pentru carte”. Volumul reuneşte viziunile unui grup de oameni atenţi la transformări şi care simt pulsul viitorului societăţii. Se spune că generaţiile viitoare învaţă de la generaţiile trecute, dar procesul poate fi şi invers. Invitând mintea cititorului la un exerciţiu de imaginaţie, textul vorbeşte în special despre inovaţie şi despre schimbare.

Autoarea este responsabilă, la o firmă privată, pentru dezvoltarea de workshopuri şi creare de unelte pentru a ajuta companiile să devină pregătite pentru a inova.

 

Mariana Nicolae – Managementul inovaţiei organizaţionale. Drumul spre excelenţă

De ce trebuie să inovăm continuu? Să ne reinventăm permanent? Să fim creativi individual şi, mai ales, instituţional? Ce fac oamenii excelenţi? Ce este o organizaţie excelentă? Cartea răspunde acestor întrebări pornind de la constatarea lui Aristotel conform căreia „Suntem ceea ce facem în mod repetat. Prin urmare, excelenţa nu este o acţiune, ci o obişnuiţă.” Şi atrăgându-ne atenţia asupra pericolului comodităţii şi succeselor facile.

 

Elena-Mădălina Vătămănescu, Andreia-Gabriela Andrei – Internaţionalizarea afacerilor. Despre analiza economică şi de risc către leadershipul intercultural

Analiza porneşte de la general spre particular, de la investigarea provocărilor organizaţionale la nivel mondial spre relaţiile socio-economice şi culturale obiectivate la nivel internaţional şi naţional, toate fiind trecute prin filtrul critic al imperativelor prezente şi viitoare.

 

Lindsay Tighe – Liderii buni pun întrebări mai bune

Între cărţile de autori români ale colecţiei Smart Books s-a strecurat şi aceasta, lansată în prezenţa autoarei, aflată în vizită la Bucureşti, prilej cu care asusţinut un atelier.

Lindsay Tighe este originară din Marea Britanie şi stabilită la Melbourne, Australia. Este conferenţiară, femeie de afaceri, autoare şi coach, antrenoare de success şi extrem de apreciată. Cartea de faţă face parte din seria de cărti „Întrebări mai bune”, scrise pentru a împărtăşi pasiunea autoarei pentru a preda un stil de comunicare care foloseşte şi eliberează potenţialul uman. Seria de cărţi Întrebări mai bune este însoţită şi de ateliere de lucru în diverse medii, inclusiv în afaceri, în şcoli, pentru părinţi sau tineri, dar şi pentru cei din domeniul sănătăţii în general şi al geriatriei în special.

În cadrul vizitei sale la Bucureşti, Lindsay Tighe a susţinut un atelier de lucru dedicat persoanelor care lucrează în domeniul sănătăţii. Scopul atelierului - de a oferi participanţilor strategii de comunicare eficiente şi sfaturi practice pentru a-şi dezvolta sau îmbunătăţi abilităţile de comunicare ca modalitate de a-şi motiva şi împuternici personalul ca şi pentru a le descătuşa mai mult potenţialul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO