Ziarul de Duminică

Sportul de toate zilele/ de Ziarul de duminică

Sportul de toate zilele/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

09.06.2016, 23:48 46

Gretchen Reynolds

20 de minute

Cum să facem sport mai eficient, să ne antrenăm inteligent şi să trăim mai mult

Editura Litera

Traducere din engleză de Adriana Vulpe.

Ştiaţi că doar 20 de minute de mişcare pe zi sunt suficiente ca să obţinem beneficii maxime pentru sănătate? Chiar şi foarte puţină activitate fizică este mai bună decât deloc, afirmă autoarea. Trebuie să ne mişcăm corpul, dacă nu vrem să‑l pierdem prematur, prin erodarea sistemelor interne şi micşorarea capacităţilor fizice. Cele mai recente descoperiri ştiinţifice arată că: există o scădere uriaşă a ratei mortalităţii la persoanele care nu au făcut nici un fel de exerciţii fizice, iar apoi încep să se mişte, chiar şi numai 20 de minute zilnic; fiecare oră pe care o persoană o petrece în faţa televizorului, după vârsta de 25 de ani, îi răpeşte 22 de minute din durata de viaţă; ani întregi de antrenamente dure au fost asociaţi cu un risc mai mare de probleme cardiace; laptele cu ciocolată ajută la refacerea muşchilor obosiţi; excesul de apă în timpul efortului fizic poate ucide; activitatea fizică te face mai deştept.

Ca să fim sănătoşi, ne arată această nouă biblie a fitnessului, nu e nevoie să alergăm la maraton sau să transpirăm pe bicicleta de fitness. Este suficient să facem mişcare.

„Autoarea demontează toate ideile preconcepute despre exerciţiile fizice. Un manual practic care ne arată cât de multe dintre lucrurile despre care ni s-a spus că trebuie făcute sunt nepotrivite şi chiar periculoase. Cititorii se vor simţi motivaţi să îşi modifice programele de exerciţii şi să facă schimbări pozitive pentru viaţa lor.” – Publisher’s Weekly

Gretchen Reynolds, jurnalistă, semnează rubrica săptămânală „Phys Ed” din publicaţia „New York Times”. Colaborează, de asemenea, cu „O: The Oprah Magazine” şi „Women’s Health”. Scrie despre sănătate şi fitness de peste zece ani şi a primit premiul National Magazine pentru o serie de texte apărute în revista „National Geographic Adventure”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO