Ziarul de Duminică

Teatrul Act se joacă în curtea din spate/ de Ziarul de duminică

Teatrul Act se joacă în curtea din spate/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

26.10.2012, 00:03 52

Pentru a doua oară, un spectacol românesc va fi prezent la Festivalul Internaţional de Teatru "Demoludy" de la Olsztyn. Este vorba despre "Jocuri în curtea din spate", în regia lui Bobi Pricop, o producţie a Teatrului Act din Bucureşti.

Jocuri în curtea din spate, pe un text de Edna Mazya, este spectacolul de diplomă al regizorului Gabriel (Bobi) Pricop, preluat de Teatrul Act. Inspirat de un caz real, el spune povestea a cinci protagonişti - patru băieţi şi o fată - prezentând procesul în care băieţii sunt judecaţi pentru viol, dar şi evenimentul în sine. Potrivit regizorului, "este o poveste emoţionantă despre dreptate, ineficienţa sistemului judiciar, adolescenţă, joacă, teribilism şi dragoste". Spectacolul a fost prezentat anterior la ICR Paris, în cadrul "Nopţilor teatrale la Palatul Béhague", şi a participat la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, la Festivalul European al Spectacolului de la Timişoara şi la Festivalul Eurounderground de la Arad.

Reprezentanţia din Polonia va avea loc vineri, 19 octombrie, de la ora 18.00, pe Scena Camerală a Teatrului "Stefan Jaracz" din Olsztyn.

Festivalul Internaţional de Teatru "Demoludy" de la Olsztyn, ajuns la cea de-a şasea ediţie, se desfăşoară anul acesta în perioada 17-20 octombrie. Ideea festivalului este de a crea un spaţiu pentru dialogul multicultural între ţările Europei Centrale şi de Est. La ediţia de anul acesta sunt invitate teatre din România, Ungaria, Lituania, Rusia şi Polonia.

Deşi nu a putut să se implice financiar în acest proiect, ICR Varşovia a susţinut demersurile directorului artistic al Festivalului, Marcin Zawada, de a invita spectacolul românesc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO