Ziarul de Duminică

Teroare la început de an/ de Ziarul de duminică

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Ziarul de Duminica

08.01.2015, 23:46 36

Comedia Remix

Luni, 5 ianuarie 2015, la Teatrul de Comedie, a avut loc vernisajul expoziţiei „Comedia Remix. Un document colectiv. Confesiuni şi perspective 1960-1990” (foto 1), proiect de cercetare realizat de Cristina Modreanu şi Maria Drăghici, la invitaţia directorului Teatrului de Comedie, George Mihăiţă. Vernisajul a fost urmat de un spectacol de gală la care au participat personalităţi de care se leagă direct istoria acestui teatru, printre care Radu Beligan, Sanda Toma, David Esrig, Lucian Giurchescu, Marin Moraru. Spectacolul documentar-live regizat de Vlad Massaci, a provocat confesiuni în direct moderate de Cristina Modreanu şi Cătălin Ştefănescu, continuând cu o celebrare informală care completează albumul de familie al teatrului.

Comedia Remix este un proiect de activare a arhivelor ce va continua pe parcursul anului 2015 cu realizarea unui album al expoziţiei, un film documentar şi o serie de conferinţe pe teme inspirate din descoperirile făcute în urma cercetării. Proiectul aşază evoluţia teatrului în contextul mai larg al epocii, citit din persectivă culturală, socială şi antropologică.

 

Expoziţia de ceramică Amprente II

Scopul expoziţiei este de a prezenta şi promova ceramica românească. Colaborarea începută anul trecut cu MNAC face parte dintr-un proiect care îşi propune să prezinte începuturile şcolii româneşti moderne de ceramică, dar şi creaţiile contemporane aflate în patrimoniul naţional. Amprente II acoperă aproximativ trei decenii de ceramică românească – anii ’80 – 2000 (foto 2). Din expunere fac parte lucrări de: Ion Berendea, Gherghina Costea, Alexandra Filipescu, Daniela Făiniş, Eugenia Pop, Silvia Radu, Ilie Rusu, Ioana Stepanov, Ioana Şetran, Titu Toncian.

Stilistic, expoziţia se dezvoltă pe trei coordonate: figurativ, abstract şi conceptual. Sunt prezente lucrările cu elemente marine şi acvatic baroce ale Ioanei Şetran şi compoziţiile figurativ antichizante ale Silviei Radu. Grafismul plantelor abundă în basoreliefurile Ioanei Stepanov, iar organicitatea florilor, în tridimensionalul Gherghinei Costea. Robusteţea formelor este vizibilă în lucrările lui Ion Berendea. Abstractizările formale, cu grafisme, se regăsesc la Alexandra Filipescu, iar conceptualul îşi face simţită prezenţa în lucrările lui Titu Toncian, Ilie Rusu, Eugenia Pop şi Daniela Făiniş. (Raluca Băloiu)

Curatori: Cristina Popescu Russu, Bianca Boeroiu, Lucia Lobonţ, Raluca Băloiu

Expoziţia este deschisă în perioada 9 ianuarie - 5 februarie 2015

 

Liam Neeson începe anul în forţă cu Taken 3: Teroare în L.A.

Din 9 ianuarie, Liam Neeson reia pentru a treia şi ultima dată rolul fostului agent CIA Bryan Mills, în Taken 3: Teroare în L.A. (foto 3), continuarea celebrei serii de acţiune care va fi distribuită în cinematografele din România de Freeman Entertainment.

După ce şi-a salvat fiica şi a deconspirat o reţea de traficanţi de carne vie din Paris, iar apoi a eradicat o bandă de terorişti în Istanbul pentru a-şi recupera soţia, de această dată Bryan Mills (Liam Neeson) este pus în postura de a-şi demonstra nevinovăţia în ultima parte a francizei, Taken 3: Teroare în L.A..

Ca şi în cazul filmului Taken 2 şi de această dată regizor este Olivier Megaton, pentru care Taken 3: Teroare în L.A. nu a reprezentat o misiune deloc uşoară, conform propriilor sale spuse: ,,A echilibra elementele emoţionale şi pe cele psihologice şi momentele de acţiune este ciudat, e o sarcină dificilă, mai ales pentru o franciză cum este aceasta. Toată lumea vrea din ce în ce mai multă acţiune. Taken 2 a fost ca un fel de montagne-russe. Urci şi te aşezi pe locul tău şi habar nu ai unde vei ajunge. Am încercat să facem acelaşi lucru şi în acest film. Este o călătorie nebunească, de la început până la final. Trebuie să umpli fiecare minut de film cu surpriză, şi curiozitate, şi acţiune.”, a concluzionat Olivier Megaton despre provocările noului film de acţiune Taken 3: Teroare în L.A..

Urmărit atât de poliţie cât şi de criminali periculoşi, Mills va trebui să-şi răzbune familia şi să pună capăt terorii odată pentru totdeauna.

Distribuit de Freeman Entertainment, filmul Taken 3: Teroare în L.A. ajunge pe marile ecrane din ţară începând cu 9 ianuarie 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO