Ziarul de Duminică

Tot ce vreţi despre sociologie/ de Ziarul de duminică

Tot ce vreţi despre sociologie/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

12.05.2016, 23:51 39

Gordon Marshall, John Scott

Dicţionar de sociologie

Editura All

Prima editie a Dictionarului a fost publicată în 1994 de Oxford University Press, iar forma actuală reprezinta a treia ediţie revizuită. Ea cuprinde şi referiri la ultimele evoluţii din domeniile de cercetare evocate. Dicţionarul înglobează mai multe categorii de informaţii, care nu se limitează la ariile de cercetare ale sociologiei. Prezenţa unor articole care ilustrează legăturile sociologiei cu economia, psihologia, politologia, filosofia, antropologia, medicina, istoria sau statistica demonstrează pluridisciplinaritatea lucrării. Biografii ale celor mai importante personalităţi care au activat în sociologie şi în domeniile conexe – Bourdieu, Comte, Durkheim, Giddens, Goffman, Parsons sau Weber, de exemplu – sunt de asemenea incluse în Dicţionar. Tot aici se regăsesc metode şi tehnici de cercetare sociologică, explicate şi exemplificate, dar şi bibliografii care pot ajuta pe oricine doreşte să aprofundeze anumite chestiuni. În plus, Dicţionarul furnizează o serie de analize riguroase ale celor mai noi tendinţe din domeniu, mai ales ale celor din cadrul şcolii britanice de sociologie.

Această lucrare reprezintă un instrument de lucru indispensabil pentru toţi aceia care doresc să înteleagă fenomenele sociale, cauzele şi implicatiile lor. El poate fi folosit de studenţi, profesori, cercetători, precum şi de publicul general interesat de sociologie şi de legăturile acesteia cu alte discipline. Este unul dintre cele mai căutate şi apreciate dicţionare de acest fel. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO