Ziarul de Duminică

Uitarea, ca formă a memoriei/ de Stelian Ţurlea

Uitarea, ca formă a memoriei/ de Stelian Ţurlea

GALERIE FOTO

Autor: Stelian Turlea

26.10.2012, 00:06 139

Marc Levy

Strania călătorie a domnului Daldry

Editura Trei

Traducere din franceză şi note de Marie-Jeanne Vasiloiu. Încă un roman de succes al celebrului autor, publicat în original anul trecut. Domnul Daldry, un celibatar convins, o are drept vecină de palier pe Alice, căreia o ghicitoare îi spune că, dacă vrea să-l găsească pe bărbatul care va conta cel mai mult în viaţa ei, trebuie să facă o călătorie lungă şi să întâlnească şase personaje care o vor conduce la el. Alice se lasă convinsă şi îl însoţeşte pe domnul Daldry de la Londra la Istanbul. Acţiunea se petrece în anii 50 ai secolului trecut.

Micaela Ghiţescu

Între uitare şi memorie

Editura Humanitas

Micaela Ghiţescu, născută în 1931, este una dintre cele mai bune şi mai cunoscute traducătoare. A publicat epste 80 de volume de traduceri din limbile portugheză, spaniolă, franceză, germană şi engleză, pentru care a fost răsplătită cu numeroase distincţii. "Am ajuns la capătul călătoriei mele, o călătorie lungă şi grea. Cu meandre şi ocolişuri. O călătorie frumoasă, aşa cum e viaţa… Povestea mea are, fatal, lacune. Memoria afectivă ne joacă, uneori, asemenea feste. Inefabilul tocmai asta e: ceea ce nu se poate exprima. Multe lucruri nu am putut, nu am ştiut, sau chiar nu am vrut să le exprim." Un excelent volum de memorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO