Ziarul de Duminică

”Visul unei nopţi de vară” pe străzile Craiovei/ de Irinel Anghel

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Ziarul de Duminica

22.08.2014, 00:05 242

Craiova se pregăteşte intens să devină Capitală Culturală Europeană a anului 2021 şi de fapt, deja a devenit un important spaţiu cultural prin tonusul şi varietatea vieţii artistice din ultima vreme. Un aport major îl au în acest sens activităţile Operei Române Craiova, al cărei director – domnul Antoniu Zamfir este neobosit în imaginarea şi punerea în practică a multor proiecte deschise către locuitorii oraşului şi orientate spre beneficiul larg al acestora.

Din această categorie a făcut parte şi Operissima – Visul unei nopţi de vară pe străzile Craiovei – un spectacol prezentat în cinci cartiere în perioada 13 – 17 august, cu sprijinul Consiliului Local şi al Primăriei Municipiului Craiova. Opera Română Craiova a adus astfel artiştii, muzica, dansul între blocuri, în parcări, lângă o poştă, în parc, lângă un hipermarket sau într-un loc de joacă. Scena mobilă a circulat în cele mai surprinzătoare locuri, oamenilor oferindu-li-se în acest fel un dar artistic chiar la ei acasă.

Opera Română Craiova a pus la dispoziţia proiectului întregul său colectiv – orchestra condusă de Alexandru Iosub, corul şi corpul de balet. Împreună cu aceştia au evoluat soliştii Renata Vari – soprană ce a strălucit prin prezenţă şi performanţă vocală, Noemi Modra, al cărei potenţial artistic complex s-a dovedit remarcabil, tenorul Florin Ormenişan şi baritonul Ioan Cherata cu apariţii de înalt profesionalism şi nu în ultimul rând, charismaticul actor “multifuncţional” Laurenţiu Nicu, care atrage de la prima ieşire simpatia şi admiraţia publicului.

Au fost prezentate locuitorilor celor cinci cartiere ale Craiovei, momente alese din spectacolele aflate în stagiunea Operei Române Craiova (Silvia, Contesa Maritza, Traviata, Carmen, Rigoletto, Cavalleria Rusticana) împreună cu intervenţii solistice de dans susţinute cu sensibilitate şi inventivitate de balerinii Olguţa Ilie, Dragoş Teodorescu, Alina Mihai şi Alin Radu.

Experimentul a reuşit. Darul a fost oferit cu bucurie şi darul a fost primit.

De la balcoane, de pe scaune sau în picioare, locuitorii Craiovei au răsplătit cu aplauze această surpriză ce a transformat, ca într-o poveste, pentru câteva seri în Craiova, peisaje urbane obişnuite în spaţii strălucitoare de sărbătoare. Excelent prezentat de Ivona Hristescu, spectacolul a purtat muzica afară din sala teatrului în mijlocul oamenilor, în apropierea caselor lor şi astfel, Opera Română Craiova şi-a câştigat cu siguranţă un public nou pentru stagiunea viitoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO