20 Years of connecting Europe

Alexandru Vasile, Huawei România: „Este important pentru orice angajat, indiferent de firma în care lucrează, să i se lase libertate pentru a-şi aduce aportul în companie”

06.10.2020, 13:11 Autor: Publicitate

Alexandru Vasile, care este Group Leader Purchase Order Department, European Contract Fulfillment Share Center în cadrul Huawei, lucrează în companie de aproximativ trei ani, după o perioadă a carierei pe care a petrecut-o mai ales în mediul bancar.  El a povestit într-un interviu recent din seria 20 YEARS OF CONNECTING EUROPE care sunt diferenţele între cariera bancară şi cea actuală, precum şi care sunt aşteptările sale în continuare.

„A fost o alegere spontană când m-am alăturat companiei Huawei, după o lungă perioadă în care am stat oarecum într-o zonă de confort în domeniul bancar, dar am simţit că trebuie să fac o schimbare majoră în viaţa mea şi am ales un domeniu total diferit faţă de ceea ce făcusem şi studiasem.”

Departamentul din care face parte se ocupă de comenzile primite de la partenerii lor din toate ţările cu care lucrează. Responsabilităţile lui Alexandru Vasile ţin atât de procesele interne ale acestui departament - standardizare şi optimizare din punct de vedere tehnologic, de pildă, cât şi de conducerea unei echipe formate din cinci oameni pe care îi coordonează atât în activităţile de zi cu zi, dar şi când vine vorba de traininguri sau de mentorat.

„Huawei este pentru mine un loc unde am putut să mă dezvolt din punct de vedere personal, dar şi profesional, mi s-a dat oportunitatea să mă implic activ în activităţile lor interne şi să pot veni cu ideile personale pentru optimizarea proceselor pe care ei deja le aveau, ceea ce m-a atras mult mai mult faţă de domeniul anterior. Într-adevăr, bankingul este un domeniu mult mai riscant, dar deocamdată consider că a rămas la un nivel rigid din punctul de vedere al operaţiunilor, iar Huawei mi-a permis să mă dezvolt profesional prin libertatea de a veni cu idei, de a propune proiecte. Consider că este foarte important pentru orice angajat, indiferent de companie, să i se lase o libertate majoră pentru a-şi aduce aportul propriu.”

De asemenea, el apreciază că în companie toate procesele se bazează pe proceduri bine stabilite:

„Dacă pentru unii, procedurile par rigide, pentru mine sunt nişte tooluri puternice prin care compania se diferenţiază de altele - doar printr-o ordine interioară riguroasă se poate diferenţia de alte companii şi poate să ofere angajaţior un mediu de lucru confortabil şi de viitor”.  

Consideră, de asemenea, că această companie este un bun partener local, care a creat în România peste 6.000 de locuri  de muncă şi cooperează cu peste 126 de furnizori.

„Nu am întâmpinat probleme şi consider că firma tratează cu profesionalism lucrurile, iar acest mediu profesionist de lucru permite companiei şi angajaţilor să evolueze pe toate planurile, atât pe plan profesional, cât şi personal.”

Pe plan global, spune că se aşteaptă ca Huawei să îşi menţină viziunea pe termen lung: „Îmi doresc să ne menţinem viziunea şi să nu  ne abatem de la obiectivele noastre, indiferent de perspectiva altor persoane sau companii. Planul nostru clar este să ne dedicăm scopului de a aduce lumea digitală pentru fiecare persoană, familie şi organizaţie şi să construim o lume smart complet interconectată”.