• Leu / EUR4.9410
  • Leu / GBP5.6488
  • Leu / USD5.0408
20 Years of connecting Europe

Soluţiile digitale ale Huawei privind impozitele şi taxele vamale oferă guvernului opţiuni pentru servicii eficiente şi dinamice

09.12.2020, 11:16 Autor: Publicitate

Era digitală înseamnă trecerea serviciilor publice în online, pe măsură ce guvernele caută să le furnizeze într-un mod mai eficient şi mai dinamic. Dezvoltarea tehnologiei aduce o societate în care oamenii pot completa online declaraţiile fiscale, pot accesa servicii de asistenţă medicală, pot afla o varietate de informaţii oficiale dintr-o singură sursă şi pot semna documente online.

Există numeroase exemple în care tehnologia digitală schimbă modul în care cetăţenii accesează serviciile. În Regatul Unit, aceasta a însemnat dispariţia nevoii de prezentare a dovezii achitării taxei auto, care era afişată pe parbrizul vehiculelor şi care acum a devenit obiect de colecţie, pe măsură ce serviciile fiscale au fost mutate online. În Spania, cetăţenii pot aplica pentru ajutoare sociale prin intermediul site-ului Serviciului Public Naţional pentru Ocuparea Forţei de Muncă pot căuta joburi şi pot calcula cunatumul contribuţiilor sociale sau pot anula beneficiile în întregime. 

În multe cazuri, inovaţia pe care o pot aduce serviciile digitale este extrem de necesară. Statisticile Băncii Mondiale privind calitatea administraţiei publice au rămas în mare parte plate în cei 10 ani de până în 2017 (cel mai recent an măsurat), marcând un scor de 2,9 dintr-un maxim de 6.

Acest lucru reprezintă un factor de îngrijorare, mai ales având în vedere impactul financiar al coronavirusului. Impozitele sunt doar un aspect al administraţiei publice, dar unul de importanţă vitală. Banca Mondială clasifică ţările cu un raport între impozite şi PIB mai mic de 15% ca fiind riscante din punct de vedere financiar, dar funcţionarea multor departamente fiscale este îngreunată de sisteme prea complexe, infrastructura slabă şi managementul precar.

Soluţia fiscală digitală a Huawei reduce dificultăţile cu care se confruntă departamentele fiscale prin reducerea costurilor administrative, garantarea disponibilităţii, îmbunătăţirea eficienţei şi calităţii serviciilor, extinderea bazei de impozitare şi, în cele din urmă, creşterea veniturilor obţinute. Produsul oferă o lăţime de bandă mai mare, întârzieri mai mici şi mai multe conexiuni datorită arhitecturii simplificate, dispozitivelor accesibile, sistemelor agile şi deschise şi software-ului inteligent pentru operaţiuni şi întreţinere. 

Soluţia permite:

  • Operaţiuni mai dinamice prin conexiuni de reţea puternice, simplificate şi inteligente.
  • Huawei Cloud Stack's - cloud hibrid sigur şi fiabil.
  • Calcul inteligent şi inteligenţă artificială prin procesoarele Kunpeng, Ascend şi x86 de la Huawei.
  • Stocare inteligentă a datelor prin reunirea tehnologiilor de stocare de ultimă oră, big data, database şi inteligenţă artificială pentru a extrage fiecare bit de valoare dintr-un singur octet de date.

Moduri de a îmbunătăţi regimul vamal

Domeniul vamal este un alt sector care are nevoie de asistenţă. Din nou, cifrele Băncii Mondiale arată că eficienţa medie a sistemelor vamale a rămas constantă în ultimul deceniu, cu un scor de doar 4,2 din 7 la nivel global. Doar patru ţări sau regiuni - Finlanda, Hong Kong, Singapore şi Emiratele Arabe Unite – au un scor de peste şase şi cele mai multe ţări din ţările în curs de dezvoltare au un scor trei sau mai puţin. Ţările sunt împiedicate de ineficienţa prelucrării formelor fizice, de necesitatea inspecţiei manuale, de costul logisticii şi al infrastructurii. Prin operarea unui regim vamal lipsit de stricteţe, ţările se deschid contrabandei, creşterii criminalităţii şi instabilităţii financiare.

Sistemul de intrări vamale inteligente al Huawei îmbunătăţeşte şi protejează operaţiunile vamale ale unei ţări în mai multe moduri. Prin facilitarea vămuirii fără hârtie, zonele vamale pot evita cozile de autoturisme şi camioane care sunt cauzate de necesitatea verificării vehiculelor de către personal vamal. Eficienţa mai mare a sistemului poate reduce costurile totale de funcţionare. De asemenea, sistemul de porţi inteligente permite zonelor vamale să funcţioneze într-un mod mult mai sigur.

Sistemul cuprinde o gamă de produse de ultimă oră, fiind proiectat având în vedere funcţionarea vamală modernă. Platforma inteligentă de management integrat iGate cloud şi facilităţile front-end, care cuprind monitorizare centralizată, operare şi întreţinere, se pot conecta la platformele de supraveghere vamală existente. Există un proces de verificare a datelor care se desfăşoară în mai multe etape, pe măsură ce vehiculele trec printr-o poartă vamală, asigurându-se că agenţii sunt avertizaţi din timp cu privire la orice încălcări ale legislaţiei. Supravegherea video este realizată de Huawei CloudIVS Video Cloud Platform şi de o suită de camere cu inteligenţă artificială.

Fluxul global de bunuri este esenţial pentru sănătatea economiilor noastre şi pentru siguranţa noastră financiară. Cu toate acestea, pandemia a afectat fiecare aspect al vieţii noastre şi sunt necesare soluţii noi şi inovatoare pentru a manipula bunurile într-un mod sigur, dar eficient din punct de vedere economic.

Construirea de servicii publice digitale pentru deceniul următor

Am creat un ecosistem de parteneri de top din industrie, inclusiv start-up-uri de înaltă tehnologie, companii consacrate, universităţi şi institute de cercetare. Împreună, aceşti parteneri oferă abilităţile şi cunoştinţele necesare, ceea ce înseamnă că putem produce cele mai bune soluţii smart city din clasă. Numai prin valorificarea deplină a acestei inteligenţe colective şi a experienţei partenerilor ecosistemului, vom construi oraşe inteligente care ne vor aduce valoare adăugată tuturor.

Aceste două soluţii nu reprezintă decât o mică parte a serviciilor smart city pe care le oferă Huawei. Mai multe oportunităţi de transformare digitală au fost discutate la cea de-a cincea ediţie a HUAWEI CONNECT, în perioada 23-26 septembrie 2020 la Shanghai. Liderii globali de gândire, elitele de afaceri, experţii în tehnologie, companiile start-up, partenerii ecosistemului, furnizorii de servicii de aplicaţii şi dezvoltatorii au împărtăşit viziunile lor cu privire la peisajul industriei tehnologiei în cadrul acestui eveniment anual.

https://www.smartcitiesworld.net/special-reports/live-your-life-smarter-reinventing-public-services-for-a-digital-age