Business Hi-Tech

Licitaţia pentru strategia smart city a Capitalei: Primăria a primit doar două oferte, de la un grup de firme condus de Deloitte, respectiv de o asociere condusă de Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA)

Licitaţia pentru strategia smart city a Capitalei:...

Autor: Adrian Seceleanu

13.02.2018, 20:45 461

Primăria Capitalei a primit doar două oferte de realizare a unei strategii pentru dezvoltarea unui oraş inteligent (smart city), care au fost depuse de două asocieri, conduse de compania de audit şi consultanţă Deloitte, respectiv de Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), conform datelor publicate pe portalul e-licitatie.ro.

Prima ofertă a fost depusă de compania Deloitte Consultanţă SRL, una dintre entităţile deţinute de compania de audit şi consultanţă Deloitte, care are drept terţi susţinători şi subcontractanţi alte entităţi ale sale (Deloitte Audit, Reff şi Asociaţii SCA, Deloitte Consulting BV) şi subsidiara locală a companiei daneze Ramboll.

Conform datelor de pe pagina web proprie, compania Ramboll este specializată în activităţi în domeniul apei, ingineriei şi managementului.
“Ramboll Group are aproximativ 13.000 de specialişti dedicaţi, care operează într-un vast context internaţional din 300 de birouri în 35 de ţări. Ramboll Romania are peste 80 de consultanţi interni, specializaţi în consultanţă pentru apă, inginerie şi management. Cu o solidă bază locală, susţinută de cei peste 13.000 de angajaţi ai grupului, biroul Ramboll din Romania oferă servicii de un înalt profesionalism şi soluţii totale bazate pe cunoştinţe. Oferim o serie întreagă de servicii din domenii variate, de la cercetare, studii şi analize, dezvoltare de concepte, planificare şi proiectare în detaliu, până la management de proiect, dezvoltarea capacităţii, implementare, funcţionare şi mentenanţă”, conform datelor de pe pagina web a companiei.

Ramboll South East Europe SRL a avut în 2016 afaceri de 11,6 mil. lei, de aproape cinci ori mai mici decât în anul anterior, şi un număr mediu de 79 de angajaţi, faţă de 87 în 2015.

Cea de-a doua ofertă a venit de la o asociere condusă de SNSPA, ceilalţi asociaţi fiind Universitatea Politehnica din Bucureşti şi alte 3 organizaţii, respectiv Organizaţia Română pentru Implementarea Sistemelor Inteligente de Transport - ITS România, Comitetul Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei şi Alianţa Dunăreană pentru Securitate Informatică.

Organizaţia Română pentru Implementarea Sistemelor Inteligente de Transport - ITS România a fost înfiinţată în anul 2011 şi a avut în 2016 venituri totale de 620.955 lei şi cheltuieli totale de 804.143 lei.

Comitetul Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei a fost înfiinţată în 2007 şi a avut în 2016 venituri totale de 1.560.649 lei şi cheltuieli totale de 1.834.261 lei.
Alianţa Dunăreană pentru Securitate Informatică a fost înregistrată în anul 2015 şi a avut în 2016 venituri totale de 7.700 de lei şi cheltuieli totale de 31.077 lei.

În licitaţie a mai fost implicată şi compania de audit şi consultanţă KPMG, care nu a depus însă şi o ofertă. KPMG contestase anterior unele dintre prevederile din caietul de sarcini, care a fost însă respinsă de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

ZF a adus anterior în atenţie licitaţia organizată de Primăria Capitalei, cu o valoare estimată de 580.000 de lei fără TVA. „Competiţia” a fost lansată vineri, 22 decembrie 2017, înainte de Crăciun, şi avea iniţial termen de depunere a ofertelor data de 11 ianuarie 2018. Câştigătorul licitaţiei va trebui să dezvolte o strategie smart city pentru Bucureşti pentru perioada 2018-2025.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO