• Leu / EUR4.6650
  • Leu / GBP5.2540
  • Leu / USD4.0855
Companii

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM simplifică procedurile de acordare a garanţiilor pentru cei care solicit finanţări prin Programul Start-Up Nation

Secțiune susținută de Medlife Logo
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM simplifică procedurile de acordare a garanţiilor pentru cei care solicit finanţări prin Programul Start-Up Nation

Autor: Roxana Rosu

27 nov 2017 839

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) a aprobat crearea unui mecanism aplicabil exclusiv garanţiilor necontragarantate acordate în cadrul Programului Start-Up Nation, de eliminare a transmiterii Certificatului de Atestare Fiscală, asigurând astfel o şi mai mare fluidizare a procesului de avizare a garanţiilor pentru acest program.

Începând de mâine, pentru solicitarile de garanţii pentru care nu se solicită contragarantarea, Certificatul de Atestare Fiscală va trebui să fie în termenul de valabilitate la data aprobării finanţării de către bancă.

În acest fel, expirarea Certificatului de Atestare Fiscală pe parcursul procesului de analiză nu mai constituie un motiv de respingere a dosarelor solicitanţilor.

Măsurile luate au ca scop dinamizarea acordării garanţiilor în cadrul Programului Start-Up Nation.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. 

 

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

Newsletter Ziarul Financiar

Înscrie-te la newsletter-ul ZF.ro ca să primeşti zilnic informaţiile de business care contează. Ia decizii în cunoştinţă de cauză!

Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.6650
Diferență: 0,0236
Ieri: 4.6639
Azi: 4.0855
Diferență: -0,7868
Ieri: 4.1179
Azi: 5.2540
Diferență: -0,4208
Ieri: 5.2762
Azi: 4.0980
Diferență: 0,3035
Ieri: 4.0856