Afaceri de la zero

Afaceri de la Zero. Andreea Marandici şi Robert Apostol s-au întors în ţară şi au pariat pe o cafenea pe două roţi şi pe decoraţiuni handmade din răşină

13.01.2023, 00:06 Autor: Mădălina Dediu Panaete

♦ Lizzy.On.Wheels este practic un van cu cafea de specialitate, care în prezent este amplasat în centrul Braşovului.

Andreea Marandici şi Robert Apostol, doi soţi care au lucrat mai mulţi ani în străinătate, s-au întors în România şi şi-au luat inima în dinţi şi au trecut de la statutul de angajaţi în antreprenori deschizând un van cu cafea de specialitate şi un mic atelier de decoraţiuni handmade din răşină ecologică. „Povestea L.OW Art s-a născut prin intermediul unui alt proiect al nostru, van-ul cu cafea Lizzy.On.Wheels. În martie anul trecut ne pregăteam să lansăm primul nostru proiect, şi ne-am gândit că pe lângă băuturile pe bază de cafea pe care le ofeream clienţilor, să le dăm posibilitatea clienţilor să şi plece cu un mic suvenir de la noi, dacă asta îşi doresc”, a povestit Andreea Marandici. Primele produse făcute din răşină au fost coasterele, iar ulterior gama de produse L.OW Art s-a extins, astfel că sub acest brand mai sunt realizate şi tablouri, ceasuri sau mici accesorii. Cei doi antreprenori îşi împart atribuţiile în business, astfel că Robert a făcut un curs de barista şi se ocupă în mare parte de cafenea, iar Andreea şi-a folosit spiritul artistic pentru a realiza decoraţiunile din răşină ecologică. Însă, cei doi sunt implicaţi în egală măsură în cele două businessuri. Lizzy.On.Wheels este practic un van cu cafea de specialitate, care în prezent este amplasat în centrul Braşovului.

În acest van, care a fost recondiţionat şi echipat cu echipamentele necesare pentru a face cafea, cei doi antreprenori au investit circa 20.000 de euro.  „Cu siguranţă vom ieşi din Braşov cu ambele businessuri. De altfel, am ieşit din oraş şi anul trecut. Cu van-ul ne putem deplasa oriunde în ţară şi putem promova împreună cele două afaceri. De altfel, se întâmplă destul de des să mergem împreună la târguri mari, aşa cum a fost la târgul din Braşov. Cred că piaţa din Braşov este destul de limitată şi pe partea de răşină şi pe partea de van”. Ca planuri de viitor, cei doi antreprenori vor să deschidă un magazin online unde se pot comanda decoraţiunile din răşină având în vedere că în prezent produsele pot fi găsite doar la târgurile unde brandul L.OW Art este prezent, dar pot fi comandate şi direct prin intermediul reţelelor sociale.

„Anul acesta vom investi în aparatură pentru a eficientiza unele etape din producţia decoraţiunilor”. De asemenea, antreprenoarea se gândeşte să deschidă un atelier, chiar un atelier cu showroom. Din răşină, L.OW Art realizează coastere cu boabe de cafea, vaze, veioze, ceasuri de perete, tablouri sau mici accesorii. De asemenea, Andreea Marandici şi Robert Apostol vor să lanseze şi o băutură nouă.

„Sperăm ca businessul cu răşina vom ajunge la 40.000 de euro afaceri în 2023, iar la cel cu vanul la 55.000 de euro”, a spus Andreea Marandici.

 


ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

⇔ Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

⇔În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.

 

 


 

 

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania