♦ Andreea Pascu a deschis businessul în 2023, iar în acest drum al antreprenoriatului a pornit cu câteva materiale şi o maşină de cusut.
Andreea Pascu a absolvit Facultatea de arte vizuale şi design din Iaşi, iar de pe băncile facultăţii a intrat pe drumul antreprenoriatului pentru a-şi duce mai departe pasiunea pentru design. Ea a deschis un business prin care creează genţi sub brandul Andreea Pascu Design într-un atelier din Iaşi.
Deşi nu a avut cursuri în facultate orientate exclusiv pe crearea de accesorii sau genţi, dorinţa de a crea accesorii şi genţi e fost cu atât mai mare. „La facultate, am făcut design vestimentar şi atunci eram învăţaţi să facem tot felul de tipare pentru haine, colecţii vestimentare şi atunci mi se părea o adevărat provocare să fac şi accesorii pentru ţinutele propuse. Aşa a fost direcţia spre genţi. În facultate, nu am avut partea de marochinărie, dar făceam obiecte care aveau ca studiu accesoriile vestimentare”, spune Andreea Pascu.
Pentru a aprofunda acest domeniu, Andreea Pascu a fost autodidactă şi a învăţat singură cum să creeze genţi. Primele genţi create de ea au fost pentru prieteni, iar feedbackul primit a fost unul bun, ceea ce a încurajat-o să îşi deschidă un business, pas pe care l-a făcut în 2023. La drum a pornit cu câteva materiale şi o maşină de cusut. „Înainte aveam un job stabil şi am renunţat la el pentru a deschide acest business. Partea de antreprenoriat a venit cu provocări mult mai mari pentru că tu eşti stăpân pe situaţie, de la prima comandă şi până ajunge produsul la client, iar el să fie mulţumit”, explică ea. Andreea Pascu a început cu o singură geantă, un singur model pe care îl are şi astăzi. Pe parcurs, ea a adăugat noi culori, dar şi alte modele de genţi şi accesorii.
Totuşi, cel mai căutat model de geantă este şi primul pe care ea l-a creat.
„Oricât aş încerca să schimb modelul deja cunoscut, clientele tot către el se îndreaptă pentru că e un model uşor de asortat şi practic. Eu încerc să aduc schimbări, însă cred că acesta va rămâne cel mai îndrăgit model. Modelul rămâne acelaşi, dar aduc piele mai calitativă, texturi cât mai inedite şi culori diferite”, spune ea.
Andreea Pascu participă la diferite târguri, iar produsele sale se găsesc şi în mediul online, pe pagina sa de Instagram, cât şi pe site-ul Dichisar.
Anul trecut, micul business a avut venituri de 50.000 de euro, iar pentru anul acesta se aşteaptă la o cifră de afaceri în creştere. Andreea Pascu spune că luna decembrie, denumită şi luna cadourilor, este cea mai aglomerată pentru ea.
„În decembrie, noi vom avea două târguri la care vom participa, ceea ce se întâmplă foarte rar. Vom avea şi un shop uptate în online. Noi deja ne pregătim de mai bine de o lună şi jumătate pentru luna decembrie”, adaugă ea.
Unul dintre planurile sale este de a angaja o persoană, momentan fiind doar ea în atelier.
ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă.
⇒ Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.
⇒ În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE