Afaceri de la zero

Afaceri de la zero. Corina Ifrim Drăgulinescu produce peste 30 de sortimente de bomboane de ciocolată, fără zahăr, într-un mic atelier din Capitală

12.01.2021, 00:07 Autor: Florentina Niţu

O acadea sub brandul Corinne Chocolat costă 10 lei, iar 100 de grame de bomboane de ciocolată costă 25 de lei.

Corina Ifrim Drăgulinescu măr­tu­riseşte că încă din copilărie îi plăcea mult ciocolata, însă abia după 40 de ani a încolţit în min­tea sa ideea de a face ciocolată fă­ră zahăr, fără amelioratori şi fără conser­vanţi, după ce în urmă cu cinci ani a scos din ali­mentaţia sa proteina animală. În prezent, pro­duce 30 de tipuri de bomboane de cioco­la­tă, sănătoase, sub brandul Corinne Chocolat, într-un atelier din Bucureşti şi vânzările de anul trecut s-au ridicat la 170.000 de lei.

„Imboldul să-mi dezvolt hobby-ul de a fa­ce bomboane de ciocolată mi l-a dat o prietenă foar­te bună într-un team building. Tot acolo le-am găsit şi denumirea «bomboa­ne­le fe­ri­cirii». Apoi, când am decis să produc bom­boa­ne de ciocolată pe bune, m-am gân­dit ce nume să pun. Firma am făcut-o alături de so­ra mea şi naşa copiilor mei şi se numeşte Corsian, de la iniţialele numelor noastre - Corina, Simona şi Anca“, povesteşte Corina Ifrim Drăgulinescu.

Ea a urmat cursuri de specialitate pentru a deveni ciocolatier, iar apoi a investit între 40.000 şi 45.000 de euro în visul său. Bomboa­ne­le de ciocolată create de Corinne Chocolat sunt făcute din ingrediente naturale şi au um­plutură din sâmburi graşi neprăjţi, cum sunt cei de nuci, migdale şi alune de pădure ori um­plutură de ghimbir.

„Prima dată am vândut la o expoziţie, la Romexpo. Aveam cam un an de activitate şi până în zece sor­ti­mente. Am început cu cio­co­lata mai amăruie, dar la expoziţii şi târ­guri am văzut că nu sunt mulţi clienţi pentru aceas­tă nişă. Astfel, am creat ciocolata albă, cu pulbere din stevia. Apoi, am creat cioco­lată pe băţ şi aşa am atras şi copiii. Acum avem minimum 30 de produse în portofoliu.“

Corina Ifrim Drăgulinescu spu­ne că, la începutul anu­lui 2020, căuta spaţiu pentru a deschide un ma­gazin fizic, însă nu a găsit, iar apoi a apă­rut noul coronavirus în România. Totuşi, ea consideră că pande­mia a adus opor­tunitatea de a deschide un magazin online, unde şi-a adunat şi un portofoliu de cli­enţi, important pentru o afacere la început de drum.

„Mai vindem bomboanele de ciocolată din două în două săptămâni şi în «Piaţa altfel», într-o locaţie în care mer­gem mai mulţi antrepenori cu busi­­nes­suri mici. În starea de ur­genţă, cli­enţii doar ve­neau acolo şi luau co­men­zile, dar acum şi cumpără“, afirmă an­tre­­prenoarea. Ea adaugă că cel mai vândut pro­dus este ciocolata pe băţ.

O acadea marca Corin­ne Chocolat costă 10 lei, iar 100 de grame de bomboane de cio­colată costă 25 de lei şi ambalate în cu­tie costă 30 de lei. Clienţii compa­ni­ei sunt atât per­soane fizice, cât şi persoane corporate.

„Cifra de afaceri de anul trecut a fost doar 170.000 de lei, pu­team mai mult, dar producţia bomboa­nelor de cio­co­lată nu a fost activitatea mea prin­cipală. Însă, când celelalte ac­tivităţi s-au blocat, mi-am dat seama cât de important este să ai un nucleu de clienţi, într-un magazin fizic sau online. Apoi am făcut un online şi m-am con­cen­trat pe business“, a mai spus Corina Ifrim Drăgulinescu.

Fondatoarea Corinne Chocolat preci­zea­ză că în 2021 îşi propune să dezvolte maga­zi­nul online şi să crească portofoliul de clienţi. „Numai aşa voi rezista.“

 

ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

► Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

► În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.

Bomboanele de ciocolată create de Corinne Chocolat sunt făcute din ingrediente naturale şi au umplutură din sâmburi graşi neprăjţi, cum sunt cei de nuci, migdale şi alune de pădure ori umplutură de ghimbir.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania