Afaceri de la zero

Afaceri de la zero. Cosmin Ciocîrlan a deschis în 2019 un cabinet de kinetoterapie în Popeşti-Leordeni, iar de anul trecut şi-a mutat consultaţiile în mediul online

11.01.2021, 00:07 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Până acum, investiţiile sale s-au ridicat la 20.000 de euro, pentru amenajarea cabinetului şi echipamente.

Cosmin Ciocîrlan a luat decizia de a deschide un cabinet de kinetoterapie în 2018, după ce, în patru ani de profesat ca antrenor personal, in­terac­ţionase cu mulţi oameni care se confruntau cu dureri de spate şi probleme ale co­loanei vertebrale. A ales aşadar să-i ajute prin ki­neto­terapie şi aşa a apărut, în 2019, Home Kineto, un cabinet în Popeşti-Leordeni, lângă Bucureşti. De când pandemia s-a instalat în România, consultaţiile sale s-au mutat în online.

„Trecerea la online a venit în urma cererii. În două săptămâni s-a golit complet lista de pro­gra­mări şi a trebuit să rămânem în contact. Pacientul trebuie să-şi pregătească spaţiul acasă, să elibereze o zonă de câţiva metri pătraţi, să poziţioneze tele­fonul sau laptopul într-o zonă din care să putem ve­dea foarte bine ce se întâmplă. Nu e o diferenţă foar­te mare de o şedinţă în cabinet“, a povestit Cosmin Ciocîrlan la emisiunea online ZF Afaceri de la zero.

A ales localitatea Popeşti-Leordeni, deoarece acolo populaţia este majoritar tânără, formată din familii la început de drum, tineri în special corporatişti, al căror spate are de suferit din cauza statului îndelungat pe scaun. De când soluţia lucratului de acasă a devenit aproape o regulă, problemele sunt şi mai frecvente.

„Cele mai frecvente sunt afecţiunile de spate, ele reprezintă cam 70% din cazuistică. O şedinţă de lu­cru cu pacientul durează în jur de o oră. Numărul to­tal de şedinţe variază în funcţie de stadiul în care ne în­tâlnim. Dacă nu e grav, după cinci-zece şedinţe, pa­cientul este din nou pe picioare. Dacă însă problema este mai avansată, este necesar un tratament pe ter­men lung, cam de jumătate de an, ca să imple­men­tăm noi reflexe“, spune fondatorul Home Kineto.

Până acum, investiţiile sale s-au ridicat la 20.000 de euro, pentru amenajarea cabinetului şi echipamente. Cu încă trei oameni angajaţi, înainte de pandemie, cabinetul pă­rea să fie neîncăpător, aşa că, la începutul lui 2020, Cosmin Ciocîrlan prospecta deja piaţa pentru un nou spaţiu. A venit însă pandemia, lista cu programări s-a golit, iar din patru oameni în total au mai rămas acum doi, adică el şi încă un angajat.

Tarifele Home Kineto sunt aceleaşi şi pentru consultaţiile online, şi pentru cabinet. Ele variază între 70 şi 100 de lei pe şedinţă, în funcţie de abonamentul ales.

„Anul trecut am scăzut ca venituri. Am avut în jur de 12.000 de euro cifră de afaceri. Anul acesta a început ceva mai bine, dar depinde foarte mult de ce se mai întâmplă, Popeşti-Leordeni fiind în carantină de aproape două luni.“

Tarifele Home Kineto sunt aceleaşi şi pentru consultaţiile online, şi pentru cabinet. Ele variază între 70 şi 100 de lei pe şedinţă, în funcţie de abonamentul ales.

Pentru a ajunge aici, Cosmin Ciocîrlan a făcut studii în kinetoterapie şi motricitate specială, iar acum urmează studii doctorale în acelaşi domeniu. A lucrat şase ani în centre de fitness, în calitate de antrenor personal, iar după ce a strâns banii necesari pentru a deschide cabinetul de recuperare Home Kineto, a continuat să lucreze în paralel o perioadă.

Clienţii lui sunt predominant tineri, cu vârste între 30 şi 35 de ani, cu studii superioare şi joburi sedentare, astfel că cea mai frecventă problemă cu care se confruntă sunt durerile de spate.

alina.vasiliu@zf.ro


ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă.  

Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania