Afaceri de la zero

Cristina Tămăslăcaru: Pentru un kilogram de lenjerii şi prosoape, costul este de 4,5 lei, iar pentru clienţii care aduc mai mult de 50 de kilograme pe săptămână la curăţătorie există un discount, astfel că preţul coboară la 4 lei pe kilogram.

Afaceri de la zero. Cristina Tămăslăcaru a deschis în Sibiu curăţătoria Nor de Nea, unde spală lenjerii pentru proprietarii care închiriază apartamente în regim hotelier

11.11.2019, 00:08 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Din 2020, antreprenoarea vrea să angajeze şi un curier, care, pe o bicicletă electrică dotată cu o remorcă, să livreze lenjeriile curăţate către clienţi.

Cristina Tămăslăcaru a pus, în septembrie 2019, baze­le businessului Nor de Nea, care furnizează ser­vicii de curăţare de lenjerii pentru proprietarii de pensiuni şi de apartamente pe care le închiriază turiş­tilor în regim hotelier.

„Povestea Nor de Nea a început anul trecut din dorinţa de a apropia o comu­nitate, apoi gândin­du-mă la apartamentele pe care le avem în regim hotelier şi la faptul că nu găseam o spălătorie care să fie promptă şi să ne ţină alături. Numele l-am ales eu“, povesteşte Cristina Tămăslăcaru, fondatoarea şi administratorul businessului.

Împreună cu logodnicul ei, a in­ves­tit 20.000 de euro pe parcursul acestui an şi a deschis spaţiul în care func­ţio­nează astăzi curăţătoria, în centrul ora­şu­lui Sibiu. Într-o suprafaţă de 74 de metri pătraţi, antreprenoarea a adunat toa­te echipamentele necesare pentru a curăţa lenjeriile pe care le primeşte de la clienţi.

„Capacitatea maximă este de 200 de kilograme pe zi, însă ştim că nu vom ajun­ge niciodată la această greutate, mo­mentan având undeva la 70 – 100 de kilo­grame zilnic“, spune Cristina Tămăslăcaru.

Spălătoria este destinată exclusiv pensiunilor şi apartamentelor în regim hotelier, în curăţătoria Nor de Nea fiind spălate doar cearşafuri şi prosoape, nu şi alte articole.

„Folosim hârtie reciclată pentru împachetarea lenjeriilor, eliminând din start plasticul. Avem detergenţi casnici, ecologici şi profesionali.“

Pentru curăţarea unui kilogram de lenjerii şi prosoape, costul este de 4,5 lei, iar pentru clienţii care aduc mai mult de 50 de kilograme pe săptămână la curăţătorie există un discount, astfel că preţul coboară la 4 lei pe kilogram.

„Până acum, avem douăzeci de clienţi în portofoliu, în doar două luni de la înfiinţare. Din martie, sperăm să crească numărul comenzilor.“

Cum serviciile curăţătoriei Nor de Nea sunt adresate exclusiv proprietarilor de spaţii pentru cazare, businessul Cristinei Tămăslăcaru este în strânsă legătură cu evoluţia numărului de turişti din zona Sibiului.

„Depindem foarte mult de zona turistică a judeţului. Din păcate, sfârşitul anului este mai puţin aglomerat, urmând lunile ianuarie şi februarie, care sunt luni stinse din punct de vedere economic, în care turismul este limitat spre zero“, spune Cristina Tămăslăcaru.

În aria de interes a curăţătoriei sibiene Nor de Nea, intră pensiunile situate la o distanţă de maximum un kilometru. Începând cu anul viitor, Cristina Tămăslăcaru vrea să facă angajări, în prezent ea ocupându-se personal de serviciile de curăţenie. În plus, tot din 2020, ea vrea să angajeze şi un curier, care, pe o bicicletă electrică dotată cu o remorcă, să livreze lenjeriile curăţate către clienţi.

 

ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

♦ Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

♦ În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.

 

 

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania