Lăcrămioara Tănase este arhitectă, dar dincolo de jobul de zi cu zi, din 2023, şi-a făcut timp pentru o altă pasiune, ilustraţia. Proiectul a crescut organic, având o personalitate vizuală aparte, marcată de prezenţa tuşului negru şi a liniilor feminine, de personaje aparte puse în contexte care evocă legătura cu natura. Fiind un proiect atât de personal, Lăcrămioara nu a simţit să-i dea un nume diferit de al ei, astfel că toată această creativitate este acumulată acum pe platforma care îi poată numele, Lăcrămioara Tănase.
„Proiectul Lăcrămioara Tănase este de fapt un proiect de ilustraţie. Eu desenez de foarte mult timp, dar în 2023 am prins curaj şi am scos din sertar ilustraţiile, le-am făcut printuri şi le-am scos în lume. Pur şi simplu aşa s-a lansat proiectul. Nu a fost un gând neapărat să se numească Lăcrămioara Tănase, dar a crescut foarte organic, se dezvoltă destul de organic şi nu a mai avut sens să schimb numele său“, spune Lăcrămioara Tănase, în cel mai recent episod al Afaceri de la Zero, proiectul editorial ZF, dedicat în totalitate micilor antreprenori.
Arhitectă prin studii şi practică, cu focus pe partea de restaurare în arhitectură şi apoi pe arhitectura generală, partea de desen, de ilustraţie a fost mereu alături de Lăcrămioara. În facultate însă, a început să dezvolte nişte caractere aparte, nişte personaje definite prin linii fluide. Prezenţe feminine, cu ochi geometrici, plasate în contexte legate de natură, aceste personaje realizate în tuş, în scenarii alb-negre, de cele mai multe ori, au devenit elementul de diferenţiere pentru proiectul Lăcrămioarei Tănase.
„Acestea sunt elementele care se regăsesc mai tot timpul în ceea ce fac.“ Pentru moment, investiţia nu a fost ridicată şi a constat în principiu într-un scanner care a transpus ilustraţiile Lăcrămioarei în format digital. Mai departe, personajele ei misterioase au devenit printuri de artă, pe hârtie de foarte bună calitate, sau au ajuns pe tricouri şi stickere.
„Recent, mi-am dat seama că aş vrea ca ilustraţiile să ajungă la cât mai mulţi oameni şi de asta am dorit să fac produse cum ar fi felicitări sau sticker-ele, care sunt la nişte preţuri mai reduse. Oricine se poate bucura de ele.“
Astfel, întregul proiect de ilustraţie a devenit un mare teren de joacă, după cum spune chiar Lăcrămioara, dorinţa ei fiind de a avea cât mai multe colaborări astfel încât ilustraţiile sale să ajungă în cât mai multe medii. Iar următorul pas ar putea fi ceramica, a mai spus ea la Afaceri de la Zero.
“Cred că acesta ar fi un pas important.“
ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă.
⇔ Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.
⇔ În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE