Afaceri de la zero

Afaceri de la zero. Familia Mălureanu a investit 150.000 de lei în două farmacii veterinare în Brăila, iar acum pariază şi pe un magazin online: „Vrem câte o farmacie HimeraVet în fiecare oraş“

07.09.2021, 00:07 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Cu singura farmacie HimeraVet funcţională anul trecut, familia Mălureanu a realizat o cifră de afaceri de 250.000 de lei.

Andreea şi Leonard Mălu­reanu au deschis prima farmacie HimeraVet în Brăila în 2019, cu dorinţa de a aduce un concept nou de farmacie veterinară, dedicată nu doar animalelor mari, ci şi celor mici, în cazul în care clienţii au nevoie de consiliere nutriţională. În prima parte a acestui an, în luna februarie, cei doi antreprenori au deschis o a doua unitate, în acelaşi oraş.

„În prima farmacie am investit 50.000 de lei, iar în a doua - cam 100.000 de lei. Sursele de finanţare au fost o parte proprii şi o parte credite“, a povestit Andreea Mălureanu la emisiunea online ZF Afaceri de la zero.

Experienţa ei anterioară este în domeniul sănătăţii, dar după ce au pornit businessul HimeraVet, a învăţat pe cont propriu tot ce era necesar, având însă şi sprijinul soţului ei, Leonard, de profesie medic veterinar.

„Am vrea să ajungem să avem câte o farmacie HimeraVet în fiecare oraş.“

Recent, ca parte a proiectului Start Online by BTMic, derulat de Banca Transilvania, familia Mălureanu a deschis un magazin online unde sunt listate produsele HimeraVet. De la lansare şi până în prezent, antreprenorii au remarcat că cel mai des clienţii comandă pe site suplimente alimentare pentru animale, iar cele mai multe comenzi vin din zona Bucureştiului, fiind completate de cele din zona de nord a ţării.

În ceea ce priveşte farmaciile fizice, clienţii vin acolo fie pentru tratamente de urgenţă, fie pentru produse alimentare sau pentru produse de deparazitare. Li se adaugă clienţii de fermă, care au nevoie de cantităţi mari în mod recurent. Cu singura farmacie HimeraVet funcţională anul trecut, familia Mălureanu a realizat o cifră de afaceri de 250.000 de lei, în creştere cu 58% faţă de 2019, pandemia neavând un impact asupra businessului, deoarece punctul de desfacere nu a fost închis nici măcar o zi.

Pentru dezvoltarea afacerii, următorul pas pe care antreprenorii vor să-l facă este să deschidă un depozit cu o capacitate mare, pentru produsele farmaceutice. „Încercăm să ajutăm proprietarii de animale să aleagă o hrană potrivită animalului pe care îl au, în funcţie de talie, vârstă, afecţiuni medicale, dar şi reco­mandări de produse farmaceutice“, mai spune Andreea Mălureanu.

În paralel cu HimeraVet, soţul ei, Leonard, lucrează într-o companie din domeniul farma veterinar, el având o experienţă de peste şapte ani în comercializarea medicamentelor de uz veterinar.

„Anul 2021 a fost şi este plin de provocări, ca urmare a trecerii în mediul online prin proiectul Start Online by BTMic şi a deschiderii cosmeticii canine. În plus, pentru cea de-a doua parte a anului planificăm extinderea celei de-a doua locaţii, prin dublarea suprafeţei, astfel încât să putem îndeplini toate nevoile clienţilor noştri.“

Printre furnizorii HimeraVet, se numără Royal Canin, Cityvet, Maravet, GreenPoint, Farmavet si TatraPet.


ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania