Afaceri de la zero

Afaceri de la zero. Familia Miclean din Arad a ajuns la afaceri de 650.000 de lei cu o firmă de distribuţie de furaje şi nutreţuri. Din 2021, businessul este prezent şi în online

08.09.2021, 00:07 Autor: Alina-Elena Vasiliu

De la pornire şi până acum, Nutriar - numele platformei online - a primit comenzi din Bucureşti, dar şi din judeţe precum Bihor sau Alba.

Marius Miclean a pornit magazinul online cu furaje şi nutreţuri Nutriar în urmă cu câteva luni, ca o formă de dezvoltare a businessului său, început încă din 2008. Afacerea Miclean Zootehnia a pornit de la dorinţa lui de a face, la un moment dat, o fermă de vaci de carne, un vis încă neîmplinit, dar transformat în distribuţia de furaje pentru animale de fermă şi mâncare pentru câini şi pisici.

„De profesie sunt medic veterinar, iar visul meu de mic a fost să-mi fac o fermă de vaci. Businessul este în Arad. Furnizorii noştri sunt două firme din Germania şi din Ungaria. Problema cea mai mare pentru vânzătorii de furaje este însă faptul că lumea nu mai ţine pui de carne, scade numărul de animale din curte“, a spus Marius Miclean la emisiunea online ZF Afaceri de la zero.

În primele şase-şapte luni din 2020, anul în care pandemia a dat peste cap întreaga economie, vânzările firmei Miclean Zootehnia au crescut foarte mult. „Unii oameni s-au speriat de o eventuală lipsă a mâncării din magazine şi au început să crească acasă pui. În 2020, am avut 650.000 de lei cifră de afaceri, cam dublu faţă de 2019, cu trei angajaţi.“

Anul 2021 a venit cu lansarea magazinului online, ca parte a proiectului Start Online by BTMic, derulat de Banca Transilvania, astfel că businessul a continuat să crească. De la pornire şi până acum, Nutriar - numele platformei online - a primit comenzi din Bucureşti, dar şi din judeţe precum Bihor sau Alba.

Businessul Miclean Zootehnia, început ca o afacere de familie şi avându-i ca fondatori pe Marius şi Ramona Miclean, a pornit de la un depozit, extinzându-se ulterior cu un magazin în Ineu, judeţul Arad, şi, mai recent, cu piaţa virtuală. Clienţii sunt atât persoane fizice, cât şi persoane juridice.

„Acum îl avem angajat şi pe Mihai, fiul nostru cel mare, care se ocupă de site şi de comenzile online.“

Investiţia familiei Miclean în afacerea lor în domeniul agriculturii a ajuns la aproximativ 100.000 de euro, la care s-a adăugat costul unei autoutilitare pentru transportul mărfii achiziţionate.

„Pentru 2021, creşterea numărului de clienţi şi a comenzilor sunt planurile noastre de dezvoltare, prin această extindere în mediul online. Vindem furaje pentru animale de fermă şi pentru animale din gospodăria populaţiei, hrană pentru câini şi pisici, produse pentru grădină şi flori ornamentale, produse de fitofarmacie, bulbi de flori, butaşi“, spune Marius Miclean.

 

ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

► Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

► În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.

► Proiect editorial susţinut de Vodafone Business

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania