Cătălin Neacşu împreună cu soţia sa au mers la începutul anului 2024 la un muzeu de divertisment, cu imagini 3D, la Budapesta şi pentru că în România nu exista un astfel de loc au decis să fie ei pionieri în domeniu şi să pornească un business asemănător în Bucureşti. Aşa a luat naştere Velonova Mirage, muzeu care se află în centrul Capitalei, în apropiere de Cercul Militar.
„Cei care ne calcă pragul pot vedea imagini care creează efecte de iluzie optice şi de 3D, imagini pe care le vezi într-un fel cu ochiul liber şi altfel se văd pe telefon, pe camera telefonului sau pe camera obiectivului de cameră. Este un loc unde oamenii se pot distra, unde pot interacţiona în familie”, a povestit Cătălin Neacşu în cadrul emisiunii ZF Afaceri de la Zero, o emisiune susţinută de Banca Transilvania.
Nici el, nici soţia sa nu aveau experienţă în sectorul de divertisment. Însă cei doi au observat că în capitale precum Viena, Budapesta sau Praga sunt câteva astfel de muzee pe principalele bulevarde.
„În fiecare muzeu din afară sunt cozi interminabile, dintre care 50% dintre acei oameni sunt români. Şi am vrut să aducem acest concept şi în România, să creăm un centru de divertisment şi în Bucureşti, fiindcă oamenii merită. Trebuie cumva să ne descătuşăm de acest cotidian care parcă ne copleşeşte pe toţi la un moment dat în viaţă”. Cătălin povesteşte că una dintre cele mai mari provocări a fost să găsească pe cineva care să creeze acele imagini, iar până la urmă a apelat la un grafician din SUA, cu experienţă în domeniul muzeelor 3D. De asemenea, o altă provocare a fost să găsească locaţia şi să o amenajeze. În total, cei doi antreprenori au investit circa 200.000 de euro în acest centru de divertisement, investiţie care a presupus şi o extindere faţă de suprafaţa iniţială.
„Deoarece am văzut că muzeul are succes şi cumva a luat o amploare foarte mare, am luat decizia de a ne extinde cu încă vreo 350 de metri pătraţi, ceea ce total însumează 600 de metri pătraţi”, a menţionat Cătălin Neacşu. Un bilet pentru un adult costă 70 de lei, iar pentru copii preţul biletului este de 55 de lei.
Weekendul este cea mai aglomerată perioadă din săptămână, mai spune Cătălin, care adaugă că în timpul săptămânii muzeul este vizitat şi de grupuri de şcolari.
„Undeva la 100-130 de familii pe weekend vin în muzeul nostru”.
Antreprenorul spune că atunci când au deschis muzeul şi-au făcut calculele şi au ajuns la concluzia ca investiţia nu va fi recuperată în primii 2-3 ani, însă îşi doresc să deschisă o astfel de locaţie şi în alt oraş al ţării.
„Sper eu ca în maximum 5 ani de zile să ne recuperăm fiecare ban pe care l-am investit acolo. Ca planuri de viitor, ar fi extinderea numărului de angajaţi astfel încât şi voi să aveţi timpul vostru liber până la urmă. Ne dorim ca Velonova Mirage să devină un muzeu cunoscut în toată România şi să deschidem şi într-un alt oraş mare al României”, a punctat Cătălin.
ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă.
⇔ Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.
⇔ În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE