♦ I love cakes are componenta de vânzare către clienţi şi cea de evenimente, astfel că prăjiturile şi torturile ajung la nunţi, botezuri sau aniversări, inclusiv în Capitală ♦ Prăjitura vedetă este, în rândul craiovenilor, amandina. ♦ În medie, preţul unei prăjituri este de 20-25 de lei.
Mihaela Ruxanda şi soţul ei s-au întors în ţară, după ce au locuit mai mulţi ani în Italia şi au decis să deschidă o cofetărie cu banii din economiile lor personale. Pasiunea pentru cofetărie a Mihaelei şi dorinţa de a aduce prăjituri atent preparate craiovenilor au stat la baza proiectului I love cakes.
„Totul a început acum 13 ani, cu o pasiune destul de nouă. Nu am fost dusă pe drumul acesta de mic copil. Eu visam să mă fac doctor. Am fost plecată din ţară, în Italia, de la 19 ani. Am avut mai multe joburi, stăteam într-un oraş mic şi nu aveam prea multe oportunităţi. Am început să fac prăjituri pentru mine şi soţul meu, apoi pentru restaurante şi cantine. Aşa a început totul în domeniul cofetăriei. Asta ne-a făcut să ne întoarcem în ţară. Mă uitam să văd ce se întâmplă în cofetăriile din oraşul meu (n. red. – Craiova) şi nu mi-a plăcut ceea ce am văzut, aşa că ne-am întors cu gândul de a porni acest proiect“, a povestit antreprenoarea.
Cei doi soţi au pornit cofetăria I love cakes cu o investiţie de circa 15.000 de euro şi un singur produs: brioşele. La început, aveau 20-30 de sortimente de biroşe, însă şi-au dat seama, după şase luni, că piaţa nu era pregătită doar pentru acest produs.
Au decis atunci să dezvolte meniul cofetăriei şi au început să facă torturi şi câte puţin din fiecare tip de prăjituri. Astăzi, la I love cakes clienţii găsesc prăjiturile clasice mereu, iar periodic şi produse noi, construite pas cu pas în laboratorul propriu de către fondatoare şi echipa sa, care numără în total şase persoane.
I love cakes are componenta de vânzare către clienţi şi cea de evenimente, astfel că prăjiturile şi torturile ajung la nunţi, botezuri sau aniversări, inclusiv în Capitală.
„Sunt prezentă destul de des în Bucureşti pentru că avem clienţi şi aici. Iau în calcul inclusiv o locaţie în Bucureşti, dar nu într-un viitor apropiat. Îmi place publicul de aici, îmi plac clienţii. Sunt adunaţi din toate părţile, iar gusturile lor sunt foarte diverse“, a mai spus Mihaela Ruxanda.
Prăjitura vedetă este, în rândul craiovenilor, amandina. În medie, preţul unei prăjituri este de 20-25 de lei.
Anul trecut, cofetăria din Craiova a ajuns la afaceri de aproximativ 200.000 de euro. „E un business profitabil. Suntem un laborator mic, artizanal, totul este făcut de mână. Ne-am revenit greu după pandemie pentru că nu ne-am dorit să renunţăm la oameni şi nici ca ei să simtă problemele aduse de pandemie.“
Mihaela Ruxanda este cofetar doar din experienţă, fără să fi urmat studii de specialitate în acest domeniu. A fost autodidactă, a citit, s-a documentat şi a participat de-a lungul timpului la diferite cursuri în Italia, iar acum a început să ţină, la rândul ei, cursuri de cofetar.
În plus, antreprenoarea s-a înscris la Medicină, dând curs visului ei din copilărie. Ea urmează Facultatea de Nutriţie şi Dietetică şi deşi nu se vede profesând şi renunţând la cofetărie, vrea să înveţe cât mai multe pentru a face cofetărie responsabil, cât mai bine pentru clienţii ei.
În viitor, antreprenoarea vrea să dezvolte capacitatea de producţie şi să aibă un punct de desfacere stabil. Pentru finanţare, menţionează ea, se uită către bănci şi către proiecte din fonduri europene.
ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă.
♦ Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.
♦ În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE