♦ Investiţia iniţială a fost de 25.000 de euro, din surse proprii ♦ Prima locaţie Burli este pe strada Icoanei din Bucureşti.
Cafeneaua Burli din Bucureşti are un an de la înfiinţare, după ce Valentina Carnet şi Marius Burloiu au pornit acest business legat de pasiunea lor pentru cafeaua de specialitate. Cei doi tineri încearcă să creeze o comunitate în jurul locaţiei din strada Icoanei din Capitală, aducând inclusiv produse de la alţi antreprenori locali la început de drum.
„Totul a început de la o mică pasiune pe care eu şi partenerul meu de viaţă şi de business, Marius, am avut-o faţă de cafea. Eram pasionaţi de vizitele în cafenele de specialitate, ne atrageau locurile unde erau mici comunităţi şi ne-am gândit să facem şi noi acelaşi lucru", a spus Valentina Carnet.
Burli este un derivat din numele de familie al lui Marius, Burloiu, iar logoul cafenelei este o pisică neagră într-o ceaşcă de cafea, dorinţa celor doi antreprenori fiind sa creeze o legătură personală prin businessul lor. „Investiţia a fost de aproximativ 25.000 de euro şi în continuare investim activ. Am început un pic mai chibzuiţi, având în vedere că sursele au fost proprii. Am vrut să fim atenţi cum ne planificăm banii, să ne acoperim toate cheltuielile", a mai spus Valentina Carnet.
În meniul Burli sunt atât cafelele de specialitate, cât şi ceaiuri, sucuri naturale, dar şi gustări de la antreprenori locali, pentru a susţine businessurile mici. „Avem un minigaraj, 18-20 de metri pătraţi, care are o grădină pe aceeaşi dimensiune, unde atât adulţii, cât şi copiii pot să stea afară, să se joace, să aibă un safe place, darşi animalele de companie de asemenea. Noi mai beneficiem şi de o alee care este separată de drumul public, care şi aceasta oferă o siguranţă atât pentru animale, cât şi pentru copii", a mai precizat antreprenoarea.
Ea crede că în antreprenoriat trebuie să se expună provocarilor, din care poate învăţa lecţii pentru viitor.
"Anul acesta vrem să bifăm mai multe direcţii. Una dintre ele ar fi să avem ocazia să participăm la târgurile de specialitate, e un vis comun. Şi ne gândim şi către o altă locaţie, deşi poate pare curajos, după un an de la deschidere", a mai precizat Valentina Carnet.
Sfaturile se business primite de cei doi fondatori ai Burli Coffee au fost să aibă rabdare şi curaj să se expună.
"Ne-am gândit că există loc pentru toată lumea. Dacă reuşim să fim pregătiţi şi să fim dornici să învăţăm, să greşim, să experimentăm, putem să construim ceva care cu siguranţă va avea trăinicie şi va fi de durată", a concluzionat Valentina Carnet.
ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă.
⇒ Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.
⇒ În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE