Afaceri de la zero

Afaceri de la Zero. Oana Ciurea a dezvoltat brandul sustenabil cu îmbrăcăminte Ceva cu Dichis şi vrea să deschidă un magazin în Spania

31.05.2024, 00:06 Autor: Mădălina Dediu Panaete

Antreprenoarea a investit iniţial circa 200 de euro în această afacere, iar ulterior investiţia a crescut până la aproximativ 1.000 de euro.

Oana Ciurea este pasionată încă din copilărie de design vestimentar şi deşi drumul părea că o duce către o carieră în domeniul financiar, pe care îl studiase, s-a decis să urmeze cursurile unei facultăţi de design vestimentar în Bucureşti.

A început să experimenteze singură, iar în urmă cu doi ani a fondat brandul de fashion sustenabil Ceva cu Dichis. „După ce am terminat design vestimentar am început să experimentez cu tehnica de imprimat manual, o tehnică numită «block printing», prin care foloseam nişte ştampiluţe de lemn care erau sculptate manual. Tatăl meu făcea aceste ştampile, eu făceam modelul care urma să fie imprimat şi testam pe materiale cu anumite culori speciale pentru textile“, povesteşte Oana Ciurea, fondatoarea Ceva cu Dichis.

În prezent, ea foloseşte în proporţie de 90% materiale care sunt reciclate, din stocuri ale unor fabrici care nu mai folosesc aceste materiale. „Practic, nu e nevoie să se mai producă stofe noi pentru creaţiile pe care eu vreau să le scot pe piaţă. Asta ar fi un principiu al sustenabilităţii. Iar al doilea principiu este dat de faptul că folosesc doar materiale de origine vegetală, naturală“.

În antreprenoriat, Oana Ciurea a păşit cu o investiţie foarte mică, mai ales că avea deja o maşină de cusut. „Aveam în jur de 200 de euro, cu care mi-am luat materiale mai multe. Am început să fac atunci prototipuri şi tipare şi tot aşa. Am reinvestit ce am câştigat şi am testat aşa cu paşi mici. A fost nevoie de multă creativitate căci atunci când nu ai bugete mari te foloseşti de creativitate ca să poţi să ajungi acolo unde îţi doreşti“, a menţionat Oana.

De-a lungul timpului, investiţia în Ceva cu Dichis s-a ridicat la circa 1.000 de euro.

Piesa centrala a atelierului Ceva cu Dichis este chimonoul, Oana admirând cultura japoneză.

Produsele se pot comanda din magazinul online cevacudichis. com

În prezent, ea lucrează cu două persoane pe partea de croitorie şi cu alte două pe partea de târguri şi marketing. Însă, Oana vrea să ducă brandul sustenabil peste hotare.

"Planul ar fi să pot sa îmi deschid un magazin în Spania şi să cresc partea de online din România. Aş vrea să cresc capacitatea de producţie şi să putem sa ne creştem şi numărul de produse, dar n-aş vrea să renunţ la calitate", a punctat ea.

Oana Ciurea, fondatoare, Ceva cu Dichis: Planul ar fi să pot să îmi deschid un magazin în Spania şi să cresc partea de online din România. Aş vrea să cresc capacitatea de producţie şi să putem să ne creştem şi numărul de produse, dar n-aş vrea să renunţ la calitate.


ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania